صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۸۴۷۱۵
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۶

گروه ادب ــ شب رونمایی از کتاب «حق و سوء استفاده از آن» نوشته محمدعلی موحد فردا در تالار فردوسی برگزار می‌شود.

به گزارش ایکنا؛ شب رونمایی از کتاب «حق و سوء استفاده از آن» نوشته محمدعلی موحد، دوشنبه، ۸ بهمن‌ماه، از ساعت ۱۷:۳۰ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود. در این مراسم مؤلف اثر، مقصود فراستخواه، گودرز افتخار جهرمی، هادی وحید، سعید رضادوست و علی دهباشی سخنرانی می‌کنند.

یادآور می‌شود کتاب «حق و سوء استفاده از آن» اثر جدید استاد محمدعلی موحد است که انتشارات «کارنامه» آن را در ۲۰۰ صفحه روانه بازار نشر کرده است.

در مقدمه این کتاب آمده است: «حق چیز خوبی است و هر چیز خوبی ممکن است مورد سوء استفاده قرار بگیرد. واژه حق عمدتاً به دو چیز دلالت دارد؛ در یک معنی حق اشاره است به ذات مقدس و متعالی پروردگار... و در معنای دیگر مراد از حق قدرت و امتیاز و اختیاری است که در اجتماعی بشری به یک شخص (خواه حقیقی و خواه حقوقی) اعطا شده باشد، و در همین معنی اخیر است که احتمال سوء استفاده از آن توجه به صاحب‌نظران علم حقوق را به خود معطوف می‌دارد.

کسی که در مقام اعمال و اجرای حق خود برآمده است در نظر اول هیچ ایرادی متوجه او نیست. حقی که نشود از آن برخوردار شد معنی و مفهوم خود را از دست می‌دهد، اما استفاده هم بد و خوب دارد. چه ملاک‌هایی ممکن است برای تشخیص استفاده بد از استفاده خوب مورد نظر قرار گیرد؟

روشن‌ترین مصداق استفاده بد آنجاست که صاحب حق سوء نیت دارد؛ حقی را به موقع اجرا می‌گذارد برای آنکه به دیگری آسیب برساند. اصلاً ممکن است در این اعمال حق فایده‌ای به خود او نرسد یا فایده‌ای جزیی برسد که در مقایسه با آسیبی که به دیگری می‌رسد. وزنی نیاورد. این البته معنی سر راست «سوء استفاده» است و باید از آن جلوگیری شود. اما چه بسا که مطلب به این روشنی نیست.»

انتهای پیام