صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۲۲۴۹۶
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۳
بایسته‌های سلامت حج/۶

گروه سلامت ــ مشکلات تنفسی از بیماری‌های رایج در سفر حج است که با تدابیری قابل پیشگیری است.

به گزارش ایکنا، از بیماری‌هایی که در ایام حج به شدت در میان زائران رایج می‌شود و حتی عوارض آن پس از بازگشت به ایران نیز همچنان ادامه پیدا می‌کند، بیماری‌های تنفسی است. این بیماری عمدتاً در مشعرالحرام آغاز و در ایام ترشیق و پس از آن نیز ادامه می‌یابد و در شرایط تراکم چادر‌های منی منتشر می‌شود. خستگی و استرس دو عامل بسیار مهم بوده که انتشار بیماری را تسریع می‌کند. هرچه بدن آماده‌تر و تغذیه بهتر باشد و مایعات بیشتری مصرف شود، ابتلا کمتر خواهد بود.
پیشگیری از سرماخوردگی و گسترش آن
از نزدیک شدن به افراد مبتلا، روبوسی و دست دادن به آنها و نیز از حضور در میان مبتلایانی که هنگام سرفه و عطسه جلوی بینی و دهان خود را نمی‌گیرند خودداری کنید.
هنگامی که از بیرون برگشته و برای استراحت به اتاق‌های خود می‌روید به این نکته توجه کنید که با بدن گرم و عرق‌کرده مقابل باد پنکه یا هوای سرد کولر‌های گازی قرار نگیرید؛ چرا که دچار سرماخوردگی شده و ممکن است تا چند روز در بستر مانده و از انجام اعمال باز بمانید.
هنگام ورود به محل استراحت، بلافاصله به نوشیدن آب سرد نپردازید، زیرا شما را بیمار کرده و بهتر است از نوشیدن آب سرد در حالت تعریق بدن اجتناب کنید.
از قرار دادن بدن در معرض باد پنکه یا باد مستقیم کولر خودداری کنید.
به هنگام اتمام طواف و قبل از ورود به مسعی که خنک‌تر از بیرون است، باید کمی استراحت کرد تا عرق بدن خشک شود و سپس سعی خود را شروع کنید.
استفاده از ماسک(در صورتی که در بین زوار هم‌اتاقی ابتلا به سرماخوردگی باشد) جلوی بینی و دهان و رعایت فاصله حداقل یک متر از مبتلایان.
استفاد‌ه از تهویه طبیعی پنجره‌ها و درب‌ها بسیار مفید است.
استراحت در هتل و کاهش تردد‌های بیهوده
مراجعه به پزشک در صورت بروز علایم عطسه، سرفه، آب ریزش بینی، تب و ...
مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C
نکاتی جهت بهبود بیماری‌های تنفسی
واکسن آنفلوآنزا، به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی، دیابت و افراد مسن از ابتلا به بیماری وخیم جلوگیری می‌کند. همچنین واکسن پنومواکس به ویژه در افراد مبتلا به سینوزیت و برونشیت مزمن قلبی و عروقی می‌تواند در پیشگیری از اشکال وخیم بیماری مفید باشد.
در صورت ابتلا به بیماری‌های تنفسی با نوشیدن مقدار زیاد مایعات گرم(مانند چای کم‌رنگ) و خودداری از نوشیدن آب یخ و نوشابه‌های سرد، خوردن غذا‌های سنگین، چرب تند، و سرخ کرده به درمان بیماری‌ خود کمک کنید.
استراحت کافی باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شده و در مقابل بیماری، عاملا مؤثری به شمار می‌رود. تقسیم اوقات روز و شب برای انجام اعمال، عبادات، استراحت و ... منطقی‌ترین راه برای حفظ سلامتی زائران به شمار می‌رود، بهره‌مندی از عبادات با نشاط در گرو جسم و روان سالم و شادابی است.
با استراحت کافی و پرهیز از خستگی ناشی از رفت و آمد بی‌جا در کوچه و بازار، زمینه بهبودی را فراهم کنید، در ضمن مراقب باشید که هنگام عطسه و سرفه حتما مقابل دهان و بینی را با دستمال گرفته تا دیگران را مبتلا نکنید، بدیهی است که مراجعه مکرر به پزشک کارساز نیست و بایستی اجازه داد تا دوره بیماری طی شود.
طول دوره این بیماری به طور متوسط ۷ تا ۸ روز است، لذا به دنبال داروی مسکن نباشید، برخی از زائران در عرفات و منی، به درمانگاه‌های عربستان هجوم آورده تا داروی خارجی دریافت کنند، توجه داشته باشید که این دارو‌ها کارساز نبوده و در عمل، حضور در صف‌های طولانی موجب بدتر شدن حال شما می‌شود، اکثر این گرفتاری‌ها ویروسی یا آلرژیک بوده و نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد.
غرغره و استنشاق آب نمک(یک بسته در یک بطری کوچک) در بهبودی علایم بسیار مؤثر است. ضمن اینکه مصرف سیب بهبودی را تسریع می‌کند و در زمان ابتلا، سوپ بدون ادویه و فلفل را مصرف کنید.
کسانی که سابقه سینوزیت، برونشیت، آسم و گرفتاری مزمن ریوی دارند، طول مدت بیماری آن‌ها طولانی‌تر خواهد بود.
واکسن آنفلوآنزا، به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی، دیابت و افراد مسن از ابتلا به بیماری وخیم، جلوگیری می‌کند. همچنین واکسن پنومواکس به ویژه در افراد مبتلا به سینوزیت و برونشیت مزمن قلبی و عروقی می‌تواند در پیشگیری از اشکال وخیم بیماری مفید باشد.
انتهای پیام