صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۴۰۹۹۵
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۷

کانون خبرنگاران نبأ ــ طبخ غذای نذری در جای جای ایران از آداب خاصی برخوردار است و مردمان روستاهای مازندران در دهه اول ماه محرم هم همچون سنوات گذشته با برپایی سفره اطعام از عزاداران حسینی پذیرایی می‌کنند.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا؛ نبأ، با آغاز ماه محرم ماه عزاداری سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) مردم مناطق کوهستانی همچون سنوات گذشته با توجه به توانایی مادی خود با شکل و شمایل خاص خود در مساجد و حسینیه‌ها میزبان عزاداران حسینی می‌شوند.

مردمان هزارجریب شهرستان گلوگاه استان مازندران که معمولاً به شغل دامداری و کشاورزی مشغول هستند در طول سال هنگام برداشت محصول یا فروش دام‌ها سهمی را برای این آیین در نظر می‌گیرند.

آیینهای سنتی و بومی عزاداری امام حسین(ع) و یارانش سابقه طولانی در مناطق مختلف استان مازندران دارد که نسل به نسل از گذشتگان به جوانان و نوجوانان زمان فعلی منتقل شده است.

از نکات قابل توجه در این مراسم پخت برنج روی آتش و هیزم و همراهی و کمک بی‌نظیر هریک از مردم در جهت پیشبرد هرچه بهتر این مراسم است.

یکی دیگر از آیینهای اهالی روستای اوارد از توابع هزارجریب شهرستان گلوگاه استان مازندران آئین کمرگیری است که از گذشته تا حال در حال انجام است و وفاق و همدلی را در بین اهالی روستا ایجاد کرده است.

در این سنت عزاداران حسینی با سبک و ریتم خاصی دایره‌وار و در کنار هم صف می‌بندند و با دست چپ کمر یکدیگر را نگه می‌دارند و با دست راست سینه می‌زنند و با پای راست حرکت می‌کنند و در حین حرکت نوحه‌خوان می‌خواند و سینه‌زنان جواب می‌دهند.

محمد خواجوی 

انتهای پیام