صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۲۲۱۲۰
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۴

نخستین همایش ملی تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های پژوهشی و تجربی نخبگان دانشگاهی، کارگزاران زیارتی و عموم صاحبنظران برگزار می‌شود.

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی سازمان حج و زیارت، ابراهیم احدی، مدیر حج و زیارت استان زنجان و دبیر اجرایی همایش ملی تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی با بیان اینکه در این همایش از اظهار نظرهای کارشناسی در حوزه تغذیه و تدارکات بهره برداری خواهد شد، گفت: این همایش یکی از مصوبات کمیته سلامت اداری سال 1400 سازمان حج و زیارت است.

وی افزود: با توجه به تأکیدات ریاست سازمان حج و زیارت در طرح اصلاح فرآیندهای اجرایی سازمان و ضرورت استفاده از دانش و تجربه در سند تعالی حج و زیارت، این همایش با اخذ مجوز از مراجع علمی مربوطه از مهرماه سال 1400 کلید خورده و مقرر است در پنجم بهمن ماه به میزبانی حج و زیارت استان زنجان اجرا شود.

احدی عنوان کرد: فراخوان مقالات تا بهمن ماه ادامه دارد و همزمان کار بررسی و داوری مقالات ارسالی نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به ضوابط و دستورالعمل‌های بهداشتی در خصوص بیماری و اپیدمی کرونا در برگزاری برنامه‌های جمعی، این همایش به صورت مجازی و آنلاین برگزار خواهد شد و امکان ارائه مقالات به صورت مجازی و نیز حضوری با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی فراهم است.

دبیر اجرایی همایش ملی تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی افزود: مراحل ثبت نام و ارسال مقاله در بستر سایت confhaj.ir مهیا شده و متقاضیان بعد از ثبت نام در این سامانه می‌توانند مطابق فرمت تعیین شده و بر اساس محورهای ابلاغی به تنظیم و ارسال مقاله اقدام کنند.

وی با بیان اینکه محورهای همایش بر اساس مصوبات شورای سیاستگذاری و نظارت بر همایش ملی تغذیه و تدارکات تهیه و مهرماه منتشر شده است، گفت: این محورها در حوزه‌های مختلف مربوط به تغذیه زائرین در شهرهای زیارتی، ساز و کارهای بهداشتی تامین اقلام غذایی و بحث چگونگی انتقال و جابجایی آن‌ها را در بر می‌گیرد.

احدی همچنین گفت: سازمان حج و زیارت در طول سال‌های گذشته بر اساس تجربیات موفق خود به نحو احسن این مباحث را عملی ساخته و همواره در پی بهبود کیفی خدمات بوده و هست تا جایی که در بسیاری موارد، روش‌ها و سازوکارهای اجرایی موفق سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران در مراسم حج به عنوان یک الگو برای دیگر کشورهای اسلامی بوده است.

احدی در خصوص مقالات واصله به دبیرخانه همایش نیز گفت: با توجه به نمایه شدن همایش در مراجع علمی، حجم قابل قبولی از مقالات توسط اقشار مختلف علمی، نخبگان دانشگاهی، نخبگان، کارگزاران و مردم صاحبنظر به دبیرخانه واصل شده که در فرایند داوری قرار دارند.

وی با اشاره به داوری مقاله‌های ارسالی توسط متخصصان و کارشناسان و اهل فن، افزود: مقالات توسط دو گروه از داوران علمی و داخلی بررسی می‌شود که عمده داوران، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های معتبر کشور، به ویژه کسانی است که قبلاً سابقه اجرایی در حوزه سفرهای زیارتی نیز داشته‌اند.

وی عنوان کرد: اعضای هیئت داوران داخلی، مدیران ارشد و کارگزاران مجرب حوزه تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی حج و عتبات عالیات هستند که هم‌اکنون مراحل داوری مقالات را در دستور کار دارند.

احدی تاکید کرد: برآیند بررسی دو گروه تخصصی داوران در انتخاب و استفاده از مقالات در حوزه‌های کاربردی حج و زیارت مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان حج و زیارت از دستگاه‌های پیشرو در اهتمام و جذب نظرات و پیشنهادات جامعه هدف و مخاطبان اعم از ارباب رجوع و زائران است، افزود: با توجه به تنوع جمعیت مشارکت‌کنندگان در همایش، مشخص است علاوه بر علاقه مخاطبین و ابواب جمعی این سازمان، اعم از کارگزاران و کارکنان و به ویژه زائران، جامعه دانشگاهی نیز تمایل به مشارکت و ارسال مقالات دارند که دبیرخانه علمی و اجرایی تلاش خواهد کرد تا آثار همه مشارکت کنندگان در مراحل داوری قرار گرفته و مطالب ارسالی بررسی شود.

دبیر اجرایی همایش گفت: نتایج داوری مقالات تا پیش از برگزاری همایش به شرکت‌کنندگان اعلام و نفرات برتر جهت ارائه مقاله خود در همایش معرفی خواهند شد. همچنین جزئیات برنامه همایش نیز با توجه به اقتضای شرایط کرونایی استان زنجان اعلام می‌شود.

احدی همچنین تصریح کرد: در مقالات ارسالی موضوعات مختلفی در بحث تغذیه و تدارکات مطرح می‌شود و تعدادی از دانشجویان رشته تغذیه نیز پیشنهاداتی را مطرح و ارائه کرده‌اند که قرار گرفتن آن در کنار سایر دانشگاهیانی که به این سفرهای زیارتی مشرف شده‌اند و تجربه شخصی و میدانی دارند، می‌تواند بسیار کاربردی و قابل بهره‌برداری باشد.

از جمله محورهای همایش می‌توان به اصول تغذیه در سفرهای عتبات و حج، تأمین، توزیع و نگهداری مواد غذایی؛ برنامه غذایی سفر و شاخص‌های مرتبط؛ ذائقه ایرانی و فرهنگ غذایی کشورهای مقصد؛ فرآیندهای پخت، توزیع و سرو غذا و حفظ ارزش غذایی؛ تغذیه و تدارکات و تطبیق آن با استانداردهای جهانی؛ تغذیه و تدارکات و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی؛ تحقیق و توسعه و جایگاه آن در تغذیه و تدارکات و زنجیره تأمین، شرکت‌های بومی و بین المللی و مزیت‌های رقابتی اشاره کرد.

سیر تطور تغذیه و تدارکات در تاریخ حج‌گزاری ایرانیان؛ تغذیه و تدارکات و ایام تشریق و تغذیه بین راهی و فرودگاهی؛ تغذیه و سلامت زائر؛ بهداشت و ایمنی غذایی در سفرهای زیارتی؛ تغذیه و تدارکات و بخش خصوصی؛ تغذیه و تدارکات و سرمایه انسانی؛ تغذیه در سفر و متون و منابع اسلامی؛ بهداشت و ایمنی غذایی در سفرهای زیارتی؛ هوشمندسازی و تغذیه و تدارکات و تغذیه و تدارکات و تکنولوژی‌های نوین از دیگر محورهای همایش است.

انتهای پیام