صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۴۰۸۴۲
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۳
با حضور مسئولان حوزه حج و زیارت؛

نخستین همایش ملی تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های پژوهشی و تجربی نخبگان دانشگاهی، کارگزاران زیارتی و صاحب‌نظران آغاز به کار کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فیقه در امور حج و زیارت در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی، درباره لزوم قدردانی از احسان و نعمت‌های خداوند و حفاظت از آن سخن گفت.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه خداوند در آیه 11 سوره ضحی به پیامبراکرم(ص) می‌فرماید که از نعمت‌های الهی سخن بگوید، گفت: خداوند نعمت‌های فراوانی به انسان عطا کرده است و دوست دارد که انسان از آنها سخن بگوید و قدردان این نعمت‌ها باشد.

وی با تبریک اعیاد شعبانیه و سالروز میلاد فرخنده امام حسین(ع) به این سخن حضرت اشاره کرد که می‌فرمایند: «اللَّهُمَّ لَا تَسْتَدْرِجْنِي بِالْإِحْسَانِ وَ لَا تُؤَدِّبْنِي بِالْبَلَاءِ؛ خدایا! با غرق کردن من در ناز و نعمت، مرا به پرتگاه عذاب خویش مَکشان و با بلایا(گرفتارى‏‌ها) ادبم مکن» و افزود: قرار گرفتن در جایگاه خدمتگزاری به زائر عنایت و لطف الهی است و انسان باید بیاد داشته باشد که این نعمت همیشگی نیست و یک روز آن را از دست خواهدداد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه تعدادی از مسئولین در لباس‌های مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی استدراج پیدا کرده و به سقوط خود نزدیک شدند، گفت: خدمتگزای واژه بسیار ارزشمندی است و حتی رهبر کبیر انقلاب اسلامی خود را خدمتگزار مردم می‌نامیدند.

وی افزود: حال که خداوند این نعمت را به همه ما عنایت کرده باید با هوشیاری از آن حفاظت کنیم و خدمتگزار باقی بمانیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) می‌فرماید: گاهی اوقات ناملایمات و مشکلاتی که در مقابل انسان قرار می‌گیرد تلنگری است که بیدار شود، اظهار داشت: خدای توانا انسان را دوست دارد و گاهی اوقات انسان باید به بلاهایی که بر او وارد می‌شود به دیده نعمت بنگرد و با هوشیاری از ورطه سقوط نجات یابد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از قصد قربت در کاری که به انسان واگذار می‌شود به عنوان کلیدی گرا‌ن‌بها یاد کرد و از حاضران در این وبینار خواست که با نگاه و نیت وظیفه الهی به زائران سرزمین وحی و اعتاب مقدسه خدمت کنند.

وی با بیان اینکه تغذیه خوب در رشد و نشاط زائر موثر است، افزود: نتیجه زحمات شما توانبخشی زائر و ارتباط او با خدا و اولیای الهی است و شما که تلاش می‌کنید با نیت الهی بهترین خدمات را به زائر ارائه دهید در ثواب زیارت و طواف او شریک هستید.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه فروشندگان اجناس و مواد غذایی در کشور میزبان از حربه وسوسه و تطمیع برای دست یافتن به مطامع خود استفاده می‌کنند، اهمیت حفظ منافع بیت‌المال و پاکدستی را یادآور شد و در پایان تصریح کرد: وسوسه زمینه لغزش انسان را فراهم می‌آورد و غفلت از وظیفه خادم می‌تواند به زائر ضرر برساند.

این گزارش حاکیست، این وبینار با تقدیر از سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت از دست‌اندرکاران برگزاری آن و تلاش‌های مدیر حج و زیارت استان زنجان در این مسیر ادامه یافت و وی دفاتر سازمان حج و زیارت در دیگر استان‌ها را به برگزاری همایش‌های مشابه در موضوعات مختلف حوزه حج و زیارت فراخواند.

رئیس سازمان حج و زیارت در سخنان خود همچنین به اهمیت تغذیه در کنار امنیت اعزام و تردد زائر و حفاظت از وی اشاره کرد و گفت: تغذیه امروز به یک دانش تبدیل شده است و باید در سفرهای زیارتی به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

وی در پایان سخنان خود بر لزوم استفاده از اطلاعات دانشگاهیان، ارتباط مستمر با متخصصین تغذیه، استفاده از تجربیات متخصصان طب سنتی و دست اندرکاران حج، عمره و اعتاب مقدسه و توجه به ذائقه زائر تاکید کرد و گفت: ما باید تلاش کنیم تا زائر با خاطره‌ای خوب و شیرین از سفرهای زیارتی به آغوش خانواده خود بازگردد.

بر پایه این گزارش، نخستین همایش ملی تغذیه و تدارکات در سفرهای زیارتی در دو نوبت صبح و بعداز ظهر برگزار می‌شود و اصول تغذیه در سفرهای عتبات و حج، تأمین، توزیع و نگهداری مواد غذایی؛ برنامه غذایی سفر و شاخص‌های مرتبط؛ ذائقه ایرانی و فرهنگ غذایی کشورهای مقصد؛ فرآیندهای پخت، توزیع و سرو غذا و حفظ ارزش غذایی؛ تغذیه و تدارکات و تطبیق آن با استانداردهای جهانی؛ تغذیه و تدارکات و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی؛ تحقیق و توسعه و جایگاه آن در تغذیه و تدارکات؛ زنجیره تأمین، شرکت‌های بومی و بین‌المللی و مزیت‌های رقابتی از جمله محورهای این همایش است.

در نشست‌های امروز این همایش مدیران سازمان حج و زیارت و اساتید دانشگاه مرتبط با حوزه تغذیه و تدارکات سخنرانی و چند مقاله در حوزه‌های کاربردی ارائه و نقد خواهدشد.

انتهای پیام