صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۹۲۷۳۹
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۱

مسئول پیگیری امور مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین گفت: امسال ۲۵ جلد کتاب چاپ سنگی و نسخه خطی به مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین اهدا شد.

به گزارش ایکنا از قزوین، به نقل از روابط عمومی مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین زهره ترکمن اظهار کرد: ۱۳ جلد از موارد اهدایی کتاب چاپ سنگی و ۱۲ جلد نیز کتاب‌های خطی بوده که از مجموعه شخصی مرحوم حاج نقی شفیعی‌ها به مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین اهدا شده است.

وی با اشاره به اینکه کتاب‌های اهدایی از سوی خانواده مرحوم شفیعی‎ها با موضوعات مختلف ازجمله قرآن مجید، ادعیه و کتب درسی مدارس علوم دینی بوده که تاریخ چاپ و نگارش آن‌ها مربوط به دوره صفویه تا پهلوی اول است، افزود: آثار یادشده به لحاظ فحوا و محتوا، شیوه نگارش و چاپ، جنس کاغذ، نوع صحافی، جلدسازی، تزیینات، صفحه‌بندی و سایر موارد دارای ارزش تاریخی هستند.

به گفته ترکمن، قزوین باسابقه و پیشینه‌ای تاریخی چند هزارساله خود دارای مشاهیر و شخصیت‌های علمی و تاریخی بوده که آثار مکتوب ارزشمند و بی‌شماری در گوشه و کنار این منطقه شهر یافت می‌شود.

این مسئول با اشاره به اهمیت نگاهداری صحیح و اصولی از اسناد و کتاب‌های قدیمی به‌عنوان اسناد ماندگار تاریخ کشور، تأکید کرد: تنها مرجع تخصصی نگاهداری از این نوع اسناد تاریخی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی است.

بنا بر این خبر مرحوم حاج نقی شفیعی‌ها (۱۳۰۴ ه ش) در خانواده‌ای متدین چشم به جهان گشود و دوره نوجوانی خود را نیز تحت تعلیم و تربیت دینی و اخلاقی عمویش، حاج میرزا یوسف شفیعی‌ها سپری کرد و به‌واسطه ایشان از تعلیمات مرحوم آشیخ مجتبی قزوینی بهره برد، همچنین جلسات تلاوت قرآن آن مرحوم طی دهه ۴۰ و ۵۰ از شهرت زیادی برخوردار بوده و پس از وقایع ۱۵ خرداد سال ۴۲ نیز به نهضت امام خمینی (ره) پیوست.

وی همواره به‌عنوان یکی از معتمدین علمای حوزه‌های علمیه و بازار مطرح بوده و اجازه‌نامه مکتوب ایشان از سوی مراجع عظام «حکیم» و «خویی» جهت صرف سهم امام نیز گواهی بر این مدعا است.

راه‌اندازی مرکز خیریه کمک به ایتام، عضویت در شورای سرپرستی کمیته امداد و کمک به پشتیبانی در دوران دفاع مقدس ازجمله فعالیت‌های آن مرحوم بوده که پس از سال‌ها مجاهدت سرانجام در سال ۸۵ به فرزند شهیدش، محمد حاج شفیعی‌ها پیوست.

انتهای پیام