صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۲۸۳۷۶
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۴:۲۸
فرصت بندگی / 2

انسان روزه‌دار می‌تواند بر نفس خود مسلط شود و از طریق چیرگی بر نفس خود افسار شهوات کشیده می‌شود و وقتی هوی و هوس که مایه ضعف نفس هستند، مهار شود؛ انسان بیشتر با عقل و حکمت خود رشد می‌کند.

به گزارش ایکنا؛ شهید آیت‌الله نمر باقر النمر، روحانی شیعه عربستانی در یکی از خطابه‌های دینی خود به مناسبت ماه مبارک رمضان به مهم‌ترین فضائل این ماه اشاره می‌کند و از نتایج روزه‌داری برای مؤمن می‌گوید. مشروح این سخنرانی در ادامه می‌آید:

«خداوند متعال در آیه 183 سوره بقره در قرآن کریم می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ: اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد روزه بر شما مقرر شده است همان گونه كه بر كسانى كه پيش از شما بودند، مقرر شده بود. باشد كه پرهيزگارى كنيد».

تقوا اساس شریعت است و اهدافی به منظور آن وجود دارد. تقوا حلقه رابط بین اهداف و چگونگی دستیابی به آن است. تقوا حلقه رابط بین دین و خط مشی مؤمن است. تقوا قدرتی است که از طریق آن انسان می‌تواند به اهداف خود و هر آنچه می‌خواهد، دست یابد.

خداوند متعال می‌فرماید که از صبر و نماز یاری جویید. منظور از صبر، روزه است. از طریق روزه، انسان خصلت صبر را که ام الفضائل است، در خود رشد می‌دهد و صبر جز در نتیجه تقوا حاصل نمی‌شود؛ یعنی صبر انسان با تقوا زیاد می‌شود و با تقوا عظمت انسان بیشتر می‌شود. با تقوا قدرت انسان بیش‌تر می‌شود.

از همین رو وقتی انسان به ادای فریضه روزه می‌پردازد، می‌تواند بر نفس خود مسلط شود  و از طریق چیرگی بر نفس خود افسار شهوات کشیده می‌شود و وقتی هوی و هوس که این دو اساس ضعف انسان هستند، مهار شود؛ انسان قدرت خود را حفظ و بیشتر با عقل و حکمت خود رشد می‌کند.

انتهای پیام