صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۵۹۴۸۰
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲
جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ باایمان، امید و اعتماد به جوانان

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از توانمندهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه صنایع غذایی و بیوتکنولوژی بازدید کرد.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سیدکاظم خاوازی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، از آخرین دستاوردهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه کشاورزی در قالب دو پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی و علوم و فناوری موادغذایی بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید و در نشست با رئیس و پژوهشگران حوزه کشاورزی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تامین انرژی و پروتئین دو مساله مهم کشور دانست.

خاوازی با اشاره به اینکه نمی‌توانیم انرژی و پروتئین موردنیاز کشور را به طور 100درصد تامین کنیم، یادآور شد: گندم بین 35 تا 40 درصد انرژی و پروتئین کشور را تامین می‌کند و هر تکنیک و فناوری که به تولید گندم کمک نماید، برای ما حائز اهمیت است.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری یکی از چالش‌ها در حوزه موادغذایی و کشاورزی، را بحث ضایعات دانست و بیان کرد: هر تکنیکی که کمک نماید تا ضایعات در گندم یا نان به حداقل برسد، برای ما اهمیت دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه به‌طور متوسط سالانه در حدود 3 میلیون تن گندم وارد می‌کنیم، ابراز کرد: 50درصد جو نیز از خارج وارد می‌شود و هر تکنینی که نیز در افزایش تولید جو کمک کند، برای کشور مورد توجه و حمایت ماست.

خاوازی اظهار کرد: در گیاهان قندی گاها نیز سالانه بین 500 هزار تا یک میلیون تن شکر وارد کشور می کنیم  و هر فناوری که بتواند در بحث ضایعات، فراوری و تولید به ما کمک کند، حمایت خواهیم کرد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه وضعمان در زمینه تولید ذرت در کشور بسیار فاجعه‌بار است، تصریح کرد: در بخش غذا به 10 میلیون تن ذرت نیاز داریم و در بخش صنعت نیز به دلیل ترکیبات مشتق از ذرت مانند اتانول به یک و نیم میلیون تن ذرت نیاز داریم.

وی با تاکید بر اینکه بیشترین ضایعات را در صیفی‌جات داریم، بیان کرد: در بحث  کاهش ضایعات از توانمندی‌ و ابتکارات مراکز پژوهشی همچون جهاددانشگاهی استقبال می‌کنیم.

خاوازی گفت: تا کنون نگاه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ستادهای فناوری، توسعه فناوری بوده است، در ستاد توسعه اقصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی به دنبال جریان سازی و ایجاد یک اقتصاد است.

به گفته دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در بخش غذا به نسبت بخش کشاورزی عقب مانده‌ایم و خواهان دریافت ایده از جهاددانشگاهی خراسان رضوی در این زمینه هستیم.

وی از راه‌اندازی شهر بذر و نهال، با نقش‌آفرینی بخش خصوصی خبر داد و تصریح کرد: امیدوار هستیم با همکاری پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بخش غذا این شهر را نیز طراحی کنیم تا محل رجوع بزرگان صنعت باشد.

همچنین در این نشست حسین امینی مشهدی رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی به معرفی فعالیت‌ها و توانمندی‌های پژوهشی جهاد خراسان رضوی پرداخت و افزود: تمرکز بر چالش‌های اصلی استان در حوزه صنعت، غذا و بیوتکنولوژی از جمله رویکردهای ماست که خوشبخانه تاکنون در این حوزه دستاوردهای ارزشمندی که قابل ارائه برای گره‌گشایی برخی از مسائل است، وجود دارد.

خاوازی اظهار کرد: رویکرد جدید ما تمرکز بر سطوح فناوری بالاتر، اتصال تولیدات به بازار است و با توجه به اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان امیدوار هستیم با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری بتوانیم دستاوردها و محصولات خود را به چرخه مصرف متصل کنیم.

در این نشست فرشته حسینی، سرپرست پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی و حمیدرضا پوریان‌فر، معاون آموزشی و پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی آخرین دستاوردهایشان را ارائه دادند.

انتهای پیام