صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۶۰۵۴۵
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶

قبة السلسله یکی از گنبدهای 13 گانه واقع در محوطه مسجدالاقصی بوده که این روزها در حال تعمیر و بازسازی است.

به گزارش ایکنا به نقل از الدستور، قبة السلسله، یکی از گنبدهای 13 گانه واقع در محوطه مسجدالاقصی، این روزها در حال مرمت و تعمیر است. رژیم صهیونیستی مدت‌ها از انجام هرگونه تعمیر و مرمت در محوطه مسجدالاقصی جلوگیری می‌کرد و کارکنان مسجدالاقصی را به بازداشت در صورت انجام هر اقدامی در این راستا اقدام کرده بود.

قبه السلسله یکی از 13 گنبد واقع در محوطه مسجد مبارک الاقصی است که در سه متری درب شرقی قبه در قلب مسجدالاقصی قرار دارد. گنبد، بنایی کوچک با شکل و تزئین زیبا و یازده ستون مرمرمی و محرابی در جنوب آن به سوی قبله است.

منابع تاریخی متفق‌القول هستند که عبدالملک بن مروان، خلیفه اموی، دستور ساخت این گنبد بزرگ را داده‌ و برخی علت ساخت این گنبد را بنای نمونه‌ای کوچکی از گنبد اصلی قبة‌الصخره توصیف کرده است.

در داخل این گنبد و در سمت جنوب آن محرابی است که ساخت آن به دوره ایوبی بازمی‌گردد و در سال 579 هجری قمری به گنبد افزوده‌شده است. این گنبد معماری زیبا و منحصربه‌فردی دارد که به طور عمده از سوی زنان و برای عبادت و نیایش استفاده می شود.

 علاوه بر این گنبد، 12 گنبد دیگر نیز در محوطه مسجدالاقصی قرار دارد که از هرکدام برای اهداف مختلفی از جمله تعلیم، تدریس، ذکر و عبادت استفاده می‌شود.

 

انتهای پیام