صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۳۶۲۵۷
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰

امام حسن عسکری(ع) در جملاتی که گویا واپسین سفارش‌های ایشان به جامعه پیروان بوده است؛ نکات بسیار مهمی را به شیعیان گوشزد می‌کنند؛ نکاتی که می‌توان گفت همه ابعاد زیست اسلامی و سبک زندگی شیعیان را پوشش می‌دهد.

به گزاش ایکنا از کرمانشاه، امام حسن عسکری(ع) در جملاتی که گویا واپسین سفارش‌های ایشان به جامعه پیروان بوده است؛ نکات بسیار مهمی را به شیعیان گوشزد می‌کنند؛ نکاتی که می‌توان گفت همه ابعاد زیست اسلامی و سبک زندگی شیعیان را پوشش می‌دهد؛ ابعاد عبادی و غیرعبادی، فردی و اجتماعی، معاشرت‌های خانوادگی و همسایگی و شهروندی و بین المذاهبی و امثال آن را.

أوصِیکُمْ؛ شما را وصیت می‌کنم به: ِتَقْوَى اللَّهِ؛ تقوای الهی را مراعات کنید.

وَ الْوَرَعِ فِی دِینِکُمْ؛ مواظب دین خود باشید.

وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ؛ برای خدا کار و تلاش کنید.

وَ صِدْقِ الْحَدِیثِ؛ سخن راست بگویید.

وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ إِلَى مَنِ ائْتَمَنَکُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فَاجِرٍ؛ امانت را به کسی که شما را امین کرده است، برگردانید، چه نیکوکار باشد و چه فاجر.

وَ طُولِ السُّجُودِ؛ سجده‌های طولانی کنید.

وَ حُسْنِ الْجِوَارِ فَبِهَذَا جَاءَ مُحَمَّدٌ ص؛ همسایه‌داران خوبی برای همسایگانتان باشید که پیامبر به این مبعوث شد (سفارش پیامبر بود).

صَلُّوا فِی عَشَائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنَائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضَاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ‏؛ (دربارة مخالفان و منکران ولایت اهل بیت. شما را سفارش می‌کنم که) در میان آنان نماز بخوانید؛ در تشییع جنازة آنان حاضر شوید؛ به عیادت بیمارانشان بروید و حقوقشان را ادا کنید.

فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْکُمْ إِذَا وَرِعَ فِی دِینِهِ وَ صَدَقَ فِی حَدِیثِهِ وَ أَدَّى الْأَمَانَةَ وَ حَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النَّاسِ قِیلَ هَذَا شِیعِی فَیسُرُّنِی ذَلِکَ؛ زیرا وقتی کسی از شما در دینش پارسایی بورزد و در سخنش راست‌گو باشد و امانت را ادا کند و با مخالفان و مردم، اخلاق نیک داشته باشد، گفته می‌شود که این شیعه است و همین مرا شاد می‌کند.

اتَّقُوا اللَّهَ وَ کُونُوا زَیناً وَ لَا تَکُونُوا شَیناً؛ پروای خدا را داشته باشید و زینت [ما]باشید و مایة ننگ [ما]نشوید.

جُرُّوا إِلَینَا کُلَّ مَوَدَّةٍ وَ ادْفَعُوا عَنَّا کُلَّ قَبِیحٍ فَإِنَّهُ مَا قِیلَ فِینَا مِنْ حُسْنٍ فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ مَا قِیلَ فِینَا مِنْ سُوءٍ فَمَا نَحْنُ کَذَلِکَ لَنَا حَقٌّ فِی کِتَابِ اللَّهِ وَ قَرَابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ تَطْهِیرٌ مِنَ اللَّهِ لَا یدَّعِیهِ أَحَدٌ غَیرُنَا إِلَّا کَذَّابٌ؛ محبت‌ها را به سوی ما جلب کنید و زشتی‌ها را از ما دور کنید؛ زیرا هر چه از خوبی در حق ما گفته شود، ما اهل آنیم؛ و هر عیبی به ما نسبت دهند ما چنان نیستیم. ما را در کتاب خدا حقی است و با رسول خدا پیوندی و از جانب خدا طهارت و عصمتی؛ هیچکس غیر از ما چنین ادعایی نمی‌کند؛ جز دروغگو.

أَکْثِرُوا ذِکْرَ اللَّهِ؛ فراوان یاد خدا کنید.

وَ ذِکْرَ الْمَوْتِ؛ فراوان در اندیشه مرگ باشید.

وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ؛ فراوان قرآن تلاوت کنید.

وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِی ص فَإِنَّ الصَّلَاةَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ عَشْرُ حَسَنَاتٍ؛ و فراوان بر پیامبر خدا صلوات بفرستید؛ چرا که صلوات بر رسول الله ده حسنه دارد.

وَ احْفَظُوا مَا وَصَّیتُکُمْ بِهِ؛ وصیت و سفارش مرا به خاطر بسپارید.

وَ أَسْتَوْدِعُکُمُ اللَّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَیکُمُ السَّلَامَ. شما را به خدا می‌سپارم و بر شما سلام می‌فرستم.

منبع: تحف العقول

انتهای پیام