صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۴۸۹۹۶
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۹
به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی

محفل انس و تدبر در قرآن کریم بعدازظهر امروز ۲۸ آبان‌ماه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

به گزارش ایکنا، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر، هیأت رهروان شهدا و کانون قرآن و عترت این دانشگاه در دوشنبه دیگری از دوشنبه‌های قرآنی امروز ۲۸ آبان‌ماه میزبان یکی دیگر از محافل تلاوت و تدبر در قرآن کریم بودند.

در این کرسی تلاوت ابتدا محمد رمضانی‌فرد، قاری ممتاز کشوری به تلاوت آیات ۱۴۶ تا ۱۵۱ سوره مبارکه آل عمران پرداخت و پس از آن حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا محمودخانی به بیان نکات تدبری این آیات پرداخت که بخشی از صحبت‌های وی در ادامه آمده است.

«خداوند در قرآن به ما یاد می‌دهد که حوادث اطراف خود را نقطه‌ای تحلیل نکنید و نگاه فرایندی داشته باشید. اگر دشمن توانست ضرباتی به شما وارد کند، فقط آن لحظه را نگاه نکنید، «إِنْ یَمْسَسْکُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ»، دشمنِ شما نیز ضربه خورده است. طوفان‌الاقصی آبروی اسرائیل را برد، هزینه‌های بسیار زیادی برای این رژیم به دنبال داشت، کل شهر‌ها ناامن و باعث مهاجرت معکوس شد. در تحلیل‌ها اینها را هم ببینید. پس «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا» غمگین نشوید و سستی نکنید.

این شکست‌ها و پیروزی‌ها طبیعی بوده و کار خود خداست، آنجا که می‌فرماید «وَتِلْکَ الْأَیَّامُ نُدَاوِلُهَا بَیْنَ النَّاسِ» ما این روز‌ها را بین مردم می‌چرخانیم، اما پرسش این است که چرا خدا حرکت جبهه حق را به صورت مستمر و صعودی قرار نداده است؟ چرا شکست و نزول هم قرار داده است. البته می‌فرماید: «وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» در نهایت شما پیروز هستید، اما چرا این مسیر بالا و پایین دارد؟ «وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَیَتَّخِذَ مِنْکُمْ شُهَدَاءَ وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ الظَّالِمِینَ» تا مؤمن حقیقی مشخص شود، همه اینها محک است. بعد می‌فرماید «وَلِیُمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا» در همین شکست‌ها و پیروزی‌ها مؤمنین خالص شده و ایمانشان تقویت می‌شود. وقتی مومن به وسط بحران می‌آید و خدا آنجا صدق او را می‌بیند، نصرت خود را می‌فرستد. «وَیَمْحَقَ الْکَافِرِینَ» اصلاً خدا این بالا و پایین‌ها را قرار می‌دهد تا این مقدمه نابودی کفار شود. در این شکست، مؤمنین قوی می‌شوند و نصرت‌های بیشتری می‌آید و همه اینها مقدمه نابودی کفار است.»

 

 
 
تلاوت محمد رمضانی‌فرد، قاری قرآن
انتهای پیام