صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۳۵۳۳
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۵
علی سروری مجد:

قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سلسله برنامه برگی از نور به تبیین مفاد آیه 82 سوره مبارکه یس «إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ» پرداخت.

به گزارش ایکنا، علی سروری‌مجد، قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، در سلسله‌درس‌گفتارهایی که به مناسبت ماه مبارک رمضان با عنوان ویژه برنامه طرح قرآنی «برگی از نامه نور» که از سوی پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، به تبیین آیه شریفه 82 سوره یس»، پرداخت.
 
متن سخنان وی به شرح زیر است: 

یکی از بحث‌های مهمی که در سوره یس به آن پرداخته شده است، این است که خداوند وقتی اراده کند، چیزی خلق شود با اراده او این کار انجام خواهد شد و نه به کسی محتاج است و نه کسی می‌تواند به او کمک کند و موانع را از پیش او بردارد. آیه 82 یس فرموده است: إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ؛ در روایت دارد که انما قوله فعله؛ اینکه در آیه فرمود ان یقول له کن، همان فعل خداست و تا اراده کند محقق خواهدشد. 

ما روزانه دعا می‌کنیم که خدایا فلان مشکل را از ما برطرف کن و فلان مانع را از پیش پای ما بردار؛ گاهی فکر می‌کنیم بلافاصله دعای ما باید به اجابت برسد، ولی هر کاری نیازمند شرایط مناسب طبق حکمت و تدبیر الهی است تا در زمان خود انجام شود.

آنچه خدا در نظام تشریع و تکوین اراده کرده این است که هیچ چیزی از اراده او بیرون نیست و دیگران دخالتی در اعلام و تعیین قانون الهی ندارند: شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ مَا وَصَّىٰ بِهِ نُوحًا وَالَّذِی أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَىٰ وَعِيسَىٰ ۖ أَنْ أَقِيمُوا الدِّينَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِيهِ ۚ كَبُرَ عَلَى الْمُشْرِكِينَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَيْهِ ۚ اللَّهُ يَجْتَبِی إِلَيْهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِی إِلَيْهِ مَنْ يُنِيبُ؛ یعنی شارع اصلی خداوند است و در نظام تکوین هم تا اراده کند چیزی بشود خواهد شد.

انتهای پیام