صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۷۶۶۶
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۹
معاون پژوهش دانشگاه کردستان خبر داد:

علی‌اکبر مظفری، به برگزاری «جایزه ادبی قلم هه‌ژار» در هفتم و هشتم خردادماه در دانشگاه کردستان گفت: در طول اعلام و تمدید فراخوان یک‌هزار عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که داوری آثار توسط داوران مجرب انجام خواهد شد.

به گزارش ایکنا از کردستان، علی اکبر مظفری، معاون پژوهش دانشگاه کردستان در نشست جشنواره جایزه ادبی «قلم هه‌ژار» امروز، یکم اردیبهشت در تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد، با اشاره به فعالیت‌های پژوهشکده کردستان‌شناسی در راستای ترویج و توسعه فرهنگ و ادبیات کُردی گفت: یکی از فعالیت این پژوهشکده از سال گذشته تألیف کتاب‌های کَردی برای کودکان بوده که تعدادی از این کتاب‌ها در دست چاپ بوده و به زودی به بازار عرضه می‌شود.

وی راه‌اندازی فرهنگستان زبان کُردی را یکی دیگر از فعالیت‌های شاخص این پژوهشکده ذکر کرد و افزود: امیدواریم در سال آینده جایزه مستوره اردلان را در دانشگاه برگزار کنیم تا بتوانیم زمینه تشویق و ایجاد انگیزه بیشتر بین بانوان مؤلف کُرد در استان را فراهم کنیم.

معاون پژوهش دانشگاه کردستان به برگزاری «جایزه ادبی قلم هه‌ژار» در هفتم و هشتم خردادماه در دانشگاه کردستان، بیان کرد:  در طول اعلام و تمدید فراخوان یک‌هزار عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که داوری آثار توسط داوران مجرب انجام خواهد شد.

وی با اعلام اینکه در برگزاری این جشنواره یک جایزه ویژه و ۹ جایزه عادی به برگزیدگان اعطا می‌شود، ادامه داد: جایزه ویژه به نویسندگان برتر خارج از کشور که آثار خود را به دبیرخانه این جایزه ارسال کرده‌اند، اعطا خواهد شد.

مظفری با اشاره به اینکه داوران از کردستان ترکیه، سوریه، اقلیم کردستان و تعدادی از استان‌های کشور انتخاب شده‌اند، اظهار کرد: داوری آثار به صورت منصفانه و دقیق انجام شده است.

بنیاد زبان و ادبیات کُردی را در کردستان راه‌اندازی می‌کنیم

یادگار کریمی، رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان در ادامه مراسم گفت: جایزه ادبی هه ژار در آینده نزدیک به یک پل ارتباطی میان فرهنگ‌ها تبدیل خواهد شد لذا باید استانداردهای این جشنواره به درستی رعایت شود و روز به روز ارتقاء یابد.

وی با اشاره به اینکه رئیس دانشگاه کردستان، معاون پژوهشی، رءیس دانشکده کردستان شناسی و اساتید، اندیشمندان و صاحب‌نران نامی کُرد در این جایزه ما را یاری داده‌اند، افزود: به دلیل استقبال مؤلفان و نویسندگان خارج از کشور و با لا بودن آثار مدت زمان داوری آثار طول کشید که این میزان استقبال ما را غافلگیر کرد.

رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان اظهار کرد: ما در دانشگاه کردستان معتقدیم که یک نویسنده و اندیشمند هیچگاه منتظر دریافت جایزه نیست چراکه این افراد با چاپ اثر و تألیف خود جایزه اصلی را از مخاطبان دریافت کرده‌اند اما این جشنواره در کنار اعطای جایزه معنوی به نویسندگان به دنبال ایجاد تغییر و تحول در زندگی نویسندگان است.

وی با تقدیر از استاندار و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در همکاری و مساعدت با این دوره از جایزه اظهار کرد: در تلاشیم تا بنیاد زبان و ادبیات کُردی را در استان راه‌اندازی کنیم که امیدواریم بتوانیم سنگ بنای این بنیاد را در حاشیه جشنواره بنیان نهیم.

ادبیات، شعر و کودکان بیشترین آثار جایزه ادبی هه‌ژار

نجم‌الدین جباری، دبیر علمی جایزه ادبی قلم هه‌ژار، با اشاره به استقبال مؤلفان و نویسندگان از جایزه ادبی قلم هه‌ژار گفت: هم در خراسان، آذربایجان، ایلام، کرمانشاه، آذربایجان، البرز، تهران و استان‌های شمالی آثار ارسال شده است.

وی به ثبت آثار مؤلفان خارجی از اقلیم کردستان عراق، ترکیه، سوریه، سوئد، فنلاند، استرالیا و کانادا اشاره کرد و افزود: در سه مرحله آثار با حضور داوران مجرب و برجسته در دبیرخانه جشنواره داوری شده است.

دبیر علمی جایزه ادبی قلم هه‌ژار،  به داوران جشنواره از استان‌های بوکان، مهاباد، ایلام، کرمانشاه و کردستان اشاره کرد و یادآور شد: آثاری که بیشتر از ۷۰ امتیاز را کسب کند وارد مرحله سوم داوری شده است و امتیازات و آثار برگزیده تا روز برگزاری جشنواره محرمانه خواهد ماند.

وی در پایان گفت: بیشتر آثار در بخش ادبیات، شعر و کودکان بوده است و بخش ترجمه با ۱۴۰ اثر کمترین آثار را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام