صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۲۴۱۹
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۳

مدیرکل دامپزشکی کردستان از بازرسی و نظارت دامپزشکی استان بر دام‌های نذری در تاسوعا و عاشورا خبر داد و گفت: از مردم درخواست می‌شود که برای حفظ سلامت خود و جلوگیری از انتقال بیماری‌ها، از خدمات بازرسی بهداشتی این اداره‌کل و توصیەهای بهداشتی در ذبح دام استفادە کنند.

به گزارش ایکنا از کردستان، کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی کردستان امروز، 12 تیر در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان، ضمن تسلیت ایام محرم گفت: اداره‌ کل دامپزشکی استان کردستان در راستای عمل به وظایف و مسئولیت‌های خود در رابطه با نظارت بر بهداشت فرآورده‌های خام دامی جهت تأمین بهداشت عمومی مردم آمادگی دارد در ایام تاسوعا و عاشورا نسبت به بازرسی بهداشتی از دام‌های نذری و لاشه‌های آنها اقدام کند.

وی افزود: در این راستا مردم شریف استان کردستان استدعا دارد به منظور حفظ سلامت مصرف‌کنندگان گوشت‌های نذری و جلوگیری از اشاعه بیماری‌های مختلف مشترک بین انسان و دام از خدمات بازرسی بهداشتی ویژه این اداره‌کل بهره‌گیری کنند.

مدیرکل دامپزشکی کردستان بیان کرد: توصیه‌های ارائە شدە از سوی این سازمان در بالا بردن سطح بهداشت گوشت دام‌های نذری و حفظ سلامت مصرف کنندگان و به حداقل رساندن مخاطرات بهداشتی ناشی از انتقال انواع بیماری‌های مشترک از طریق مصرف گوشت‌های غیر بهداشتی بویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) ضروری است.

وی با اشاره به اینکه اکیپ‌های ثابت و سیار کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی و ناظران شرعی در سطح شهر و مناطق مختلف در دسترس و آماده ارائه خدمات هستند، ادامە داد: لازم است کلیه دام‌ها قبل از ذبح از طرف بازرسین دامپزشکی معاینه شده و در صورت تأیید مورد ذبح قرار گیرد.

زیباکردار یادآور شد: مصرف گوشت دام‌های نذری که مورد بازرسی قرار نگرفته‌اند به هیچ وجه توصیه نمی‌شود چون احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را به همراه دارد.

وی با اعلام اینکه بهتر است تا حد امکان از ذبح دام در منازل خودداری شده و دام‌ها برای ذبح به کشتارگاه ارجاع داده شود، اظهار کرد: توصیه می‌شود لاشه دام ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.

مدیرکل دامپزشکی استان کردستان در پایان گفت: هم‌استانی‌های عزیز می‌توانند با تماس با سامانه ۱۵۱۲ اداره‌ کل دامپزشکی استان کردستان و اعلام آدرس خود، از خدمات رایگان نظارت بهداشتی بر دام‌های نذری در محل مورد نظر بهره‌مند شوند.

انتهای پیام