صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۲۵۸۶
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۹
نماینده دفتر ولی‌فقیه در اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان:

حجت‌الاسلام عبدالله‌نژاد‌ملکی گفت: نظارت شرعی و شهری بر کشتارگاه‌های استان زنجان، از جمله خطوط طیور، بره، بوقلمون و سایر مراکز تولید فرآورده‌های دامی، با دقت و اهتمام کامل انجام می‌شود و این روند شامل قطعه‌بندی، بسته‌بندی و حتی صادرات محموله‌های حلال است.

به گزارش ایکنا از زنجان، حجت‌الاسلام مرتضی عبدالله‌نژاد‌ملکی، نماینده دفتر ولی‌فقیه در اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان، یکشنبه 9 شهریور در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، با اشاره به اهمیت رعایت موازین شرعی و بهداشتی در کشتارگاه‌ها، اظهار کرد: در پنج کشتارگاه صنعتی استان، نظارت بر تطهیر لاشه‌های مرغ به‌صورت کامل و دقیق انجام می‌شود و ناظران شهری وظایف خود را در همه مراحل از ذبح تا بسته‌بندی به دقت انجام می‌دهند.

وی با اشاره به تعداد ناظران فعال در استان، افزود: برخی کشتارگاه‌ها دو ناظر شهری دارند و در قطعه‌بندی و بسته‌بندی‌ها نیز نظارت انجام می‌شود.

این مسئول درباره نظارت بر کشتار خارج از کشتارگاه‌ها، تشریح کرد: در شهرستان‌هایی که نیروی نظارت کافی ندارند ناظران اعزام می‌شوند و در مناسبت‌هایی مانند ماه محرم و عید قربان، فعالیت‌های نظارتی افزایش می‌یابد.

نماینده ولی‌فقیه در اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان با اشازه به وظیفه اصلی این اداره‌کل، گفت: ما علاوه بر نظارت شهری و شرعی بر دام سبک و سنگین و طیور، بر مراکز عمل‌آوری، فرآوری، قطعه‌بندی و صادرات محصولات حلال نیز نظارت می‌کنیم. حتی محموله‌های صادراتی به کشورهای خارجی مانند ازبکستان تحت کنترل ما قرار دارند تا استانداردهای حلال رعایت شود.

خبرنگاران طی بازدیدی از یک واحد کشتارگاه صنعتی و بزرگ در زنجان، روند نظارت و فعالیت‌های این مرکز را مشاهده کردند.

کارشناسان اداره‌کل دامپزشکی استان اعلام کردند که در یک سال گذشته بیش از ۱۶ هزار بازدید از مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده‌های دامی انجام شده است. این بازرسی‌ها منجر به شناسایی ۱۵۶۴ مورد غیر بهداشتی شد و در نتیجه حدود ۱۹۲ هزار کیلوگرم فرآورده دامی ضبط و ۸۵ هزار کیلوگرم معدوم شد. همچنین ۹۹ پرونده قضایی تشکیل و یک واحد صنفی پلمب شده است.

کارشناسان تاکید کردند که سلامت عمومی و امنیت غذایی در استان از اولویت‌های اصلی به شمار می‌رود و نظارت مستمر بر کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه، تضمین‌کننده دسترسی مردم به فرآورده‌های دامی سالم است. در همین مدت، بیش از ۴۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌های استان تحت نظارت دقیق کارشناسان کشتار شده‌اند.

زنجان با ظرفیت‌های گسترده در دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل، یکی از قطب‌های مهم تولیدات دامی کشور محسوب می‌شود.

استان زنجان با بیش از ۸۰۰ مزرعه پرورش ماهی سردآبی و ۳۱۷۴ زنبورستان سالانه بیش از ۱۹ هزار تُن ماهی قزل‌آلا تولید می‌کند که نیازمند زیرساخت‌های مدرن دامپزشکی برای تضمین سلامت و بهره‌وری اقتصادی است.

انتهای پیام