صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۳۰۴۴
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۸

حملات ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه غزه، تأثیر فاجعه‌باری بر زیرساخت‌های این منطقه داشته است، به طوری که هزاران ساختمان مسکونی اکنون در معرض خطر فروپاشی هستند.

به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، جنگ ویرانگر اسرائیل تأثیر فاجعه‌باری بر زیرساخت‌های نوار غزه داشته است. اکنون هزاران ساختمان مسکونی در معرض خطر فروپاشی هستند و ساکنان و آوارگان آنها در معرض خطر جدی قرار دارند.

طبق گزارش شبکه سازمان‌های غیردولتی فلسطینی، نیروهای اشغالگر بیش از ۸۵ درصد از ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها را تنها در شهر غزه تخریب و ساکنان را مجبور به زندگی در ساختمان‌های نیمه‌خراب کرده‌اند.
 
علاوه بر کمبود سرپناه و ادامه بسته بودن گذرگاه‌ها برای تحویل چادر و خانه‌های سیار به بی‌خانمان‌ها، هیچ جایگزین امنی برای ساکنان غزه یا راه‌حل‌های فوری برای بازسازی نوار وجود ندارد.
 
در همین زمینه، سرگرد محمود باسل (سخنگوی دفاع مدنی در غزه) گفت که تخریب گسترده ساختمان‌ها به دلیل جنگ، ساکنان را مجبور به زندگی در ساختمان‌های نیمه‌خراب کرده است، حتی اگر در معرض خطر فروپاشی باشند.
 
وی در برنامه شبکه الجزیره توضیح داد که ساکنان نگران این خطر هستند اما اغلب به دلیل کمبود گزینه‌های دیگر و دشواری کلی وضعیت، این ساختمان‌ها را انتخاب می‌کنند.
 
باسل اشاره کرد که دفاع مدنی هشدارهای مکرری مبنی بر عدم ورود به این ساختمان‌ها صادر کرده است و در عین حال افزود که مردم هیچ جایگزینی ندارند و دائماً می‌پرسند: کجا برویم؟
 
در چند ساعت گذشته، یک دختر نه ساله پس از فرو ریختن ساختمانی در محله الصبرا (جنوب شهر غزه) کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند، حادثه‌ای که نشان دهنده فاجعه ده‌ها هزار خانه در معرض خطر فروپاشی است.
 
این دومین ساختمانی است که در عرض 24 ساعت فرو می‌ریزد. شفیق جندیا، رئیس سابق دانشکده مهندسی دانشگاه اسلامی غزه توضیح داد که از دیدگاه مهندسی، ساختمان‌ها در معرض درجات مختلفی از تخریب قرار دارند، از آسیب جزئی گرفته تا آسیب شدید و تخریب کامل.
 
شفیق گفت که منازل با تخریب اندک پس از تعمیر آسیب‌های جزئی، مانند پنجره‌های شکسته یا درهای آسیب‌دیده، قابل سکونت است. با این حال، تخریب اغلب، ستون‌ها و سقف‌ها را تحت تأثیر قرار داده و حاوی ترک‌هایی است که برای ساکنان خطرناک است.
 
وی خاطرنشان کرد که تخریب کامل شامل ساختمان‌هایی است که به طور کامل تخریب شده‌اند یا ساختمان‌هایی که ستون‌های معیوبی دارند که آنها را غیرقابل سکونت می‌کند. وی بر لزوم درخواست کمک تخصصی قبل از بازگشت به این ساختمان‌ها تأکید کرد.
 
شفیق افزود که بین 300 تا 400 هزار واحد مسکونی در طول جنگ تخریب شده و کل آوار ناشی از بمباران تقریباً ۶۰ میلیون تن است که پاکسازی آن سال‌ها طول خواهد کشید.
 
این ماه، دفتر رسانه‌ای دولت در غزه اعلام کرد که پس از دو سال جنگ، 90 درصد از زیرساخت‌های غزه ویران شده است.
 
با وجود خطرات قابل توجه، فلسطینی‌ها می‌گویند که زندگی در خانه‌های بمباران‌شده، نسبت به اقامت در چادرهای ساخته شده از پارچه‌های فرسوده که در برابر آب باران و سرما در زمستان محافظت نمی‌کنند، کمتر سخت است.
انتهای پیام