صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۳۲۴۲
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۱
پژوهشگر فلسطینی:

فخری ابو دیاب، محقق متخصص در امور قدس، نسبت به سرعت فزاینده حفاری‌های اسرائیل در زیر و اطراف مسجدالاقصی هشدار داد و تأکید کرد: آنچه در حال وقوع است، تهدیدی وجودی برای پایه‌های مسجد و بناهای باستانی عربی و اسلامی در شهر قدس است.

به گزارش ایکنا به نقل از فلسطین اونلاین، ابو دیاب روز دوشنبه در گفت‌وگویی مطبوعاتی تصریح کرد: مجموعه‌ای از حفاری‌ها با جدیت در مناطق جنوبی و جنوب غربی مسجدالاقصی در حال انجام است. 

وی خاطرنشان کرد که اشغالگران از جنگ غزه و مشغولیت جهانی به آن برای تشدید حفاری‌ها، به ویژه در طول سال گذشته، سوءاستفاده کرده‌اند.

ابودیاب گفت: اشغالگران اجرای طرحی را برای محو و تغییر بناهای تاریخی عربی و اسلامی و قرار دادن نمادهای مصنوعی آغاز کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: ۳۶ حفاری فعال در مناطق حساسی مانند بخش جنوبی مسجدالاقصی، عین سلوان، کاخ‌های اموی، دروازه مغربی و صحن براق وجود دارد.

ابو دیاب توضیح داد: اسرائیل ادعا می‌کند هدف، کشف آثار باستانی «معبد» ادعایی است، اما دهه‌هاست که هیچ مدرکی پیدا نشده است.

وی خاطرنشان کرد: شبکه تونل‌ها صدها متر در جنوب مسجدالاقصی امتداد دارد و به صحن‌های اطراف آن می‌رسد.

این پژوهشگر فلسطینی تأکید کرد: حفاری‌ها در قدس با هدف محو هویت عربی و اسلامی و جایگزینی آن با روایت‌های جعلی کتاب مقدس انجام می‌شود. این حفاری‌ها از جمله خطرناک‌ترین اقداماتی هستند که اهمیت مذهبی، تاریخی و فرهنگی شهر را هدف قرار می‌دهند.

وی تصریح کرد: پایه‌های مسجدالاقصی در نتیجه حفاری‌ها در هوا معلق مانده و به دلیل عوامل طبیعی، «زلزله ساختگی» یا بارش برف سنگین، در معرض فروپاشی هستند. این حفاری‌ها خاک را تضعیف کرده و باعث از بین رفتن انسجام آن شده و تهدیدی برای فروپاشی واقعی است که بر تاریخ و آثار باستانی منطقه تأثیر می‌گذارد.

این کارشناس امور قدس گفت: آثار باستانی آسیب‌دیده به دوره‌های کنعانی، بیزانسی، رومی، اسلامی، مملوکی، ایوبی و عثمانی برمی‌گردد.

وی تأکید کرد: خطرات این حفاری‌ها فراتر از ساختمان‌ها است تا هویت تاریخی و فرهنگی و بناهای تاریخی قدس را به عنوان بخشی از یک طرح سیاسی و ایدئولوژیک برای تغییر ویژگی‌ها و وضعیت مذهبی و تاریخی شهر هدف قرار دهد.

ابو دیاب هشدار داد: ادامه حفاری‌ها باعث ایجاد ترک‌ها و شکاف‌هایی در خانه‌های اطراف مسجد می‌شود که منجر به آوارگی اجباری ساکنان قدس و تصرف خانه‌های آن‌ها خواهد شد. 

وی، خواستار اقدام رسمی و مردمی فلسطینیان برای مستندسازی تخلفات، توقف حفاری‌ها و جلوگیری از تخریب میراث تاریخی و عربی شد و تأکید کرد: ادامه وضعیت می تواند به از دست دادن مسجدالاقصی یا تبدیل آن به کنیسه منجر شود.

انتهای پیام