صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۴۱۰۱
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۳
نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس:

اصغر کاظمی گفت: دوران هشت سال جنگ تحمیلی، نماد یکپارچگی، وحدت و انسجام ملی مردم ایران بود.

به گزارش ایکنا از اردبیل، اصغر کاظمی، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در نشست صمیمی با نویسنده حوزه مقاومت با عنوان «هم‌نشینی با کلمات» که دهم‌آبان‌ماه به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری استان در خانه تاریخی میرفتاحی اردبیل برگزار شد، گفت: وحدت مردم و رهبری داهیانه حضرت امام خمینی (ره) در ایجاد یگانگی بین مردم و مسئولان و مدیریت و پایان جنگ هشت ساله تحمیلی، یک شگفتی جهانی به وجود آورد.

کاظمی ادامه داد: بعد از فتح خرمشهر انسجام بین مردم و رهبری و وحدت بین ارتش و سپاه در حد اعلای خود رسید و به دنبال آن شاهد پیروزی‌های زیادی بعد از آن در جبهه‌های حق علیه باطل بودیم.
 
وی با بیان اینکه درایت حضرت امام خمینی (ره) را در شکست حصر آبادان دیدیم، اظهار کرد: اگر آبادان را از دست می‌دادیم، بازپس‌گیری آن خیلی سخت می‌شد. به یقین می‌توانم بگویم آزادسازی آبادان در عملیات ثامن‌الائمه در خلال جنگ ایران و عراق که به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و مشارکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد، برابر با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ بود. 
 
نویسنده کتاب‌های «بمو»، «دسته یک»، «خرمشهر در اسناد ارتش عراق»، «از لندن تا فاو»، «قله ۱۹۰۴» و قصه قصر شیرین»، بر شناسایی مخاطبان توسط نویسندگان تاریخ دفاع مقدس تأکید و بیان کرد: صاحب جنگ هشت ساله، دفاع مقدس، ادبیات جنگ و مخاطبان آن، خود مردم ایران هستند که در این جنگ به صحنه آمدند و دفاعی بی‌نظیر از خود به نمایش گذاشتند.
 
کاظمی با بیان اینکه جنگ چیزی به جز سختی، غارت و خرابی نیست، اضافه کرد: در این جنگ مردم ایران به ویژه جوانان با پا گذاشتن روی رفاه خود و داوطلبانه، به میدان نبرد آمدند و با فداکاری خود پیروزی را از آن ایران کردند.

زنان در عرصه ثبت ادبیات شفاهی جنگ بیشتر ورود کرده‌اند

وی، با ابراز خوشحالی از حضور و فعالیت چشم‌گیر زنان استان اردبیل در عرصه ادبیات جنگ، بیان کرد: با اینکه جنگ ما جنگ عقیدتی و دینی بود و زنان کمتر در صحنه‌های جنگ حضور داشتند، با این حال زنان در عرصه ثبت ادبیات شفاهی جنگ بیشتر ورود کرده‌اند و مخاطب نوشته‌های آنان هم بیشتر از نویسندگان مرد است، چون زنان نویسنده به جزئیات بیشتر می‌پردازند و مسائل مبهم را تا روشن شدن آن پیگیری می‌کنند.

بیان از خودگذشتگی‌های رزمندگان در دوران دفاع مقدس نیاز به اغراق ندارد

پژوهشگر و نویسنده ادبیات جنگ ادامه داد: جنگ هم پیشروی دارد و هم عقب‌نشینی، هم شکست دارد و هم پیروزی ولی این قلم نویسنده است که حقایق را آن طور که اتفاق افتاده است ثبت و ماندگار می‌کند. به نظر من زحمات و از خودگذشتگی‌های رزمندگان ما در آن دوران آن‌قدر عظیم است که بیان آن نیاز به اغراق ندارد و اگر خود آن بیان شود، می‌تواند وسعت و عظمت حضورشان را نشان دهد.
 
کاظمی با تأکید بر این‌که نویسنده باید از مرز‌های عادی بگذرد و با ورود به جزئیات امر، تنها ظاهر مسئله را قبول نکند، اظهار کرد: نویسندگان این عرصه باید به انگیزه‌های مردم ایران در دفاع جانانه از وطن در هشت سال جنگ تحمیلی اهمیت دهند و با ورود به عمق دوران دفاع مقدس از ناگفتنی‌هایی بگویند که تا حالا گفته نشده است. 
 
وی با اشاره به برخی از زوایای جنگ تحمیلی، گفت: در عملیات کربلای ۵ در منطقه شلمچه هر دقیقه دو هزار گلوله عراقی به سمت رزمندگان ما شلیک می‌شد و آتش دشمن خیلی زیاد و وحشتناک بود و با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت یک بمب هسته‌ای در آن‌جا منفجر شده بود. حجم آتش آنقدر زیاد بود که صدام حسین، رئیس‌ جمهور عراق گفته بود ایرانی‌ها چطور توانستند در مقابل این بمباران دوام بیاورند. 
 
این نویسنده دفاع مقدس در پایان گفت: مردم ایران با ایمان و جانفشانی‌های خود صحنه‌های درخشانی در دوران دفاع مقدس خلق کردند که سال‌های سال باید از آن گفت، نوشت و برای نسل حاضر و نسل‌های آینده منتقل کرد تا آن‌ها بدانند ایران اسلامی در سایه ایثار دلاورمردان خود تا حالا سربلند و با عزت ایستاده و در آینده هم خواهد ایستاد.
انتهای پیام