صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۶۹۳۱
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۲
امام جمعه ابهر عنوان کرد:

حجت‌الاسلام مرادپور حجاب را نماد کرامت، عفت و هدایت انسان دانست و تأکید کرد که پوشش اسلامی با فطرت انسان سازگار است و محدودکننده یا تحمیلی نیست.

حجت‌الاسلام سعید مرادپور امام جمعه ابهر در در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، با تأکید بر اینکه اسلام در تمام حوزه‌ها اعم از عبادی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی، مالی و دینی معتدل است، گفت: این امر در حالی است که در مکاتب دیگر یا از این طرف بام افتاده‌اند یا از آن طرف بام. برخی سخت‌گیرانه برخورد کرده‌اند و برخی ول‌انگارانه. اما اسلام این‌گونه نیست.

وی با بیان اینکه اسلام نمی‌خواهد چیز غیرقابل عمل‌کردنی را بر ما تحمیل کند، ادامه داد: هر آنچه موجب رستگاری و کمال انسان است، اسلام آن را نیز تبیین کرده و فروگذار نکرده است.

حجت‌الاسلام مرادپور در ادامه با بیان اینکه مسئله حجاب هم بر همین مبنای اعتدال تعریف می‌شود، تصریح کرد: اسلام  می‌خواهد انسان با حفظ کرامت و در چارچوب عقل و فطرت زندگی کند. در مسئله پوشش، هدف هدایت انسان است، نه تحمیل یا محدود کردن او.

این مسئول افزود: در مورد پوشش اسلامی هم همین قاعده جاری است. حجاب اسلامی همان حد وسط است. نه مثل برخی تمدن‌ها که زن را محبوس کردند، و نه مثل امروزِ غرب که حد تفریط را در بی‌حجابی و ول‌انگاری ترویج می‌کنند. هر دو غلط است. اسلام راه درست را نشان داده و ما در حد وسط قرار داریم. این

امام جمعه ابهر بیان کرد: پوشش در اسلام موضوعی ریشه‌دار است؛ بحث پوشیدن لباس، به‌ویژه برای زنان، یک ریشه تاریخی عمیق دارد و با فطرت انسان سازگار است. تجربه نیز نشان داده است که حجاب و پوشش برای انسان مفید بوده، موجب ایجاد حریم، حفظ برخی شئونات و زیربنای عفت، پرهیزکاری و پاکدامنی است.

وی با اشاره به سابقه تاریخی پوشش در ایران اظهار کرد: ایران از زمان‌های قدیم در موضوع حجاب پیشرو بوده است.  نوع پوشش و رعایت حیا در میان گذشتگان ما، چه در امپراطوری‌های بزرگ مانند ساسانیان، اشکانیان و هخامنشیان، نشان می‌دهد که بی‌حجابی و پوشش باز در فرهنگ اصیل ایرانی جایی نداشته است.

وی با بیان اینکه بر اساس فطرت الهی، زندگی با پوشیدگی معنا پیدا می‌کند، افزود: قرآن کریم می‌فرماید که نخستین برخورد ابلیس با انسان، تلاش برای برداشتن پوشش او بود چرا که انسان فطرتاً موجودی پوشیده است و برهنگی از فطرت او جدا نیست.

حجت‌الاسلام مرادپور گفت: آزادی کامل برهنگی هیچ‌گاه مورد پذیرش مردم در هیچ جامعه‌ای نبوده است؛ چرا که فشار روانی آن بر انسان قابل انکار نیست. به همین دلیل، در تاریخ ادیان ابراهیمی نیز حجاب جزو احکام رسمی بوده است؛ چه در مسیحیت و چه در یهودیت. که . این نشان‌دهنده جایگاه پوشش در ادیان الهی است.

این مسئول این رفتار را از «میخ‌های وارونه» و «نعل‌های وارونه» دشمنان دانست که با وارونه‌نمایی مفاهیم، تلاش می‌کنند ارزش‌های فطری و دینی را کمرنگ کنند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به جایگاه پوشش در کرامت انسانی، گفت: لباس نپوشیدن و برهنگی آزادی و یا احترام به آزادی نیست؛ احترام آن ثروت عظیمی است که خداوند در سایه پوشیدگی عنایت فرموده است. احترامی که اسلام به سادگی بیان می‌کند.

انتهای پیام