صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۸۰۲۰
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۴
حجت‌الاسلام اسکندری:

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم، گفت: با تمسک به سنت پیامبر، با تکیه بر قرآن، و با اقتدا به رهبری بی‌بدیل امروز جهان اسلام، مسیر امر به معروف را با قدرت ادامه دهید.

به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم در ویژه برنامه حجاب فاطمی و عفاف زینبی که با عنوان مفلحون و با حضور اعضا و کارکنان جمعیت هلال‌احمر استان قم امروز، ۲۸آبان‌ماه در حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع(ع) برگزار شد، با تسلیت ایام حزن و اندوه شهادت مظلومانه حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س)، گفت: دستگاه‌های مختلف استان بدون هیچ چشم‌داشت، برای خدمت به اسلام، نظام جمهوری اسلامی و بندگان خوب خدا اعلام آمادگی کردند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به موضوع حجاب و عفاف بیان کرد: قصد داریم یک نگاه آسیب‌شناسانه به مسئله امر به معروف و وضعیت عفاف در جامعه ارائه دهیم؛ مشکل کار کجاست؟ و چرا توفیقاتی که باید در این حوزه حاصل شود، به دست نمی‌آید؟ چرا این گره باز نمی‌شود؟

وی اظهار کرد: ما فقط بخش تبرکی و قدسی قرآن را می‌بینیم؛ قرآن را سر سفره عقد می‌گذاریم، موقع سفر از زیرش رد می‌شویم، بالای سر اموات می‌خوانیم؛ همه اینها درست، اما بعد زمینی قرآن چه؟ برنامه زندگی ما کجاست؟ باید مشکلاتمان را بر قرآن عرضه کنیم و از آن پاسخ بخواهیم.

اسکندری افزود: قرآن کتاب نوشته شده صرف نیست؛ موجودی زنده است که می‌بیند، می‌آموزد، امر می‌کند و نهی می‌کند. اگر قرآن را در قالب یک انسان ببینید، پیامبر اکرم(ص) است؛ و اگر پیامبر را مکتوب کنید، قرآن است. قرآن عدل پیامبر و اهل‌بیت است.

وی تأکید کرد: برای یافتن راه درست در امر به معروف و عفاف، باید از قرآن کمک خواست. خداوند فرمود: «وَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛ اگر الگو می‌خواهید، پیامبر را ببینید؛» او چگونه جامعه‌ای جاهلی و خشن را در ۲۳ سال به جامعه‌ای ساخت که ابوذر و سلمان و مقداد از آن برخاستند؟ چگونه جامعه‌ای ساخت که پهنه‌ای وسیع از جهان را دگرگون کرد؟

وی ادامه داد: خود قرآن پاسخ می‌دهد: «بِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُمْ. نرم‌خویی پیامبر، مهربانی او نسبت به امت، راز موفقیت او بود.» خداوند می‌فرماید «اگر اندکی تندخویی نشان می‌دادی، مردم پراکنده می‌شدند». پیامبر با اینکه بسیاری از مردم زمانش گناهکار و خطاکار بودند، مأمور بود که گذشت کند: «فَاعْفُ عَنْهُمْ»؛ و حتی برای آنان طلب آمرزش کند: «وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ»؛ و از همه مهم‌تر، آنان را در کار‌ها شریک می‌کرد: «وَشَاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ.»

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم گفت: انبیا به مردم‌شان شخصیت می‌دادند تا از آنها پیروی کنند اما ظالمان تاریخ مردم خود را تحقیر می‌کردند تا به اطاعت وادارشان کنند. قرآن درباره فرعون می‌فرماید: «فَاسْتَخَفَّ قَوْمَهُ»؛ قومش را تحقیر کرد تا مطیع او شوند.

وی گفت: برای تبیین این نگاه تربیتی، به روایت برخورد پیامبر اکرم(ص) با ثروتمندی اشاره میکنم که در مسجد خود را از فقیری کنار کشیده بود تا لباسش آلوده نشود. پیامبر او را توبیخ کرد و به فقیر فرمود: آیا راضی می‌شوی که نیمی از ثروتش را داشته باشی؟ فقیر پاسخ داد: نه یا رسول‌الله؛ می‌ترسم نیمی از تکبرش هم به من منتقل شود.این است شیوه پیامبر؛ شخصیت دادن به مؤمن و هدایت خطاکار بدون تحقیر.

اسکندری تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اشکالات ما چه مسئول و چه غیرمسئول این است که به آنچه می‌گوییم، عمل نمی‌کنیم. پیامبر هرچه می‌گفت، خودش عمل می‌کرد. امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب هم ادامه‌دهندگان همان راه‌اند؛ صداقت داشتند، برای مردم زندگی کردند، نه برای خودشان. به همین دلیل ملت جانش را پای آنها می‌دهد.

وی ادامه داد: مردم ایران از هوشمندترین ملت‌ها هستند. همه‌چیز را با دقت رصد می‌کنند. وفاداری‌شان به امام و رهبری از این‌جاست:، چون دروغ نشنیده‌اند، صداقت دیده‌اند. به همین دلیل توانستند رژیم ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی را از ریشه برکنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم سپس به وضعیت برخی سران کشور‌های اسلامی اشاره کرد و گفت: اینها ملت‌هایشان را تحقیر می‌کنند و از دست دادن تاج و تخت می‌ترسند؛ به همین دلیل توان دفاع از مظلومان فلسطین را ندارند. او در مقابل، واکنش رهبر معظم انقلاب در برابر تهدید رژیم صهیونیستی را مثال زد و گفت: ایشان با شجاعت و ابهت در برابر تهدید‌ها ایستادند؛ بدون هیچ واهمه‌ای. چون پشتوانه‌شان خداست و برای خودشان چیزی نمی‌خواهند.

وی افزود: امروز عزیزترین رهبر در بین امت‌های مسلمان، رهبر شماست؛ نه میان حاکمان، بلکه در میان ملت‌ها. آیا چنین مردی ارزش ندارد که انسان جان و مالش را در راه آرمان‌های او نثار کند؟

اسکندری در پایان گفت: با تمسک به سنت پیامبر، با تکیه بر قرآن، و با اقتدا به رهبری بی‌بدیل امروز جهان اسلام، مسیر امر به معروف را با قدرت ادامه دهید. اما با همان ملاک‌هایی که قرآن بیان کرده است، مهربانی، گذشت، صداقت، دلسوزی، و شخصیت‌دادن به مردم. اگر چنین کنیم، قطعاً به نتیجه خواهیم رسید.

انتهای پیام