صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۸۹۲۷
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۸
امام جمعه شیبکوه:

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا حاجبی با تأکید بر اینکه زندگی فاطمی، زندگی در خدمت حجت خداست، گفت: معیار انسانیت، ارتباط با امام زمان(عج) است و سهم امام در زندگی، میزان تربیت صحیح انسان مؤمن را نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام عبدالرضا حاجبی، امام جمعه شیبکوه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از هرمزگان، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) ایشان را نه تنها الگویی برای شیعیان و مسلمانان، بلکه هدیه‌ای الهی برای تمام بشریت دانست و گفت: وجود مبارک حضرت زهرا(س) اختصاص به یک دین یا یک گروه ندارد؛ بلکه برای همه انسان‌ها آفریده شده‌اند. خداوند متعال، نور ایشان و فرزندانشان را به کل بشریت هدیه کرده است.

وی با بیان اینکه انحصارگرایی در مورد حضرت با شأن و سیره ایشان سازگار نیست، افزود: اگر پیرو حقیقی حضرت زهرا(س) هستیم، باید سفره‌ای پهن کنیم که همه انسان‌ها در آن جا داشته باشند و زیر سایه نور ایشان از معارف فاطمی بهره‌مند شوند.

امام جمعه شیبکوه بیان کرد: حضرت زهرا(س) مادری برای همه انسانیت است. این حقیقت ریشه در هدف خلقت دارد؛ آنجا که خداوند انسان را برای رسیدن به مقام خلیفة‌اللهی و تجلی اسماء و صفات الهی آفرید. پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «تَخَلَّقُوا بِأَخْلَاقِ اللَّهِ»؛ یعنی اخلاق الهی را در خود نهادینه کنید. این همان غایت خلقت است. حضرت زهرا(س) نیز الگویی کامل و راهبردی برای رسیدن به این تحول عظیم‌ هستند.

حاجبی با بیان اینکه بهترین روش تربیت، الگوپردازی است، گفت: خداوند پیامبر اکرم(ص) را نیز به‌عنوان اسوه حسنه معرفی کرده است: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»؛ طبق نقل مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی «ما به این عالم آمده‌ایم رسول‌الله بشویم و برویم»؛ یعنی فضائل الهی را در خود متجلی کنیم. حضرت زهرا(س) نیز الگویی برای تمام بشریت‌ هستند و تمامی خصایص ایشان برای زندگی امروز ما قابل پیروی است.

وی ادامه داد: جوانان ما، به‌ویژه دختران، نیاز دارند که با تربیت راهبردی حضرت زهرا(س) آشنا شوند و ساخت درونی قدرت در خود ایجاد کنند. تنها با این ظرفیت درونی است که می‌توان در برابر فشار اجتماعی، فریب رسانه‌ای و تهاجم فرهنگی ایستادگی کرد.

امام جمعه شیبکوه با بیان اینکه دو راهکار مهم برای ساخت درونی قدرت وجود دارد، افزود: نخست کیفیت‌بخشی به نماز، راهکارهای ساخت قدرت درونی پیچیده نیستند. اولین قدم، «نماز با کیفیت» است. امیرالمؤمنین(ع) در نامه ۲۷ نهج‌البلاغه می‌فرمایند: «وَ اعْلَمْ أَنَّ کُلَّ شَی‌ءٍ مِنْ عَمَلِکَ تَبَعٌ لِصَلَاتِکَ» یعنی همه امور زندگی در گرو نماز است.

حاجبی گفت: اگر زندگی‌مان به‌هم‌ریخته است، اصلاح را باید از نماز آغاز کنیم. حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه حکمت نماز را پاکسازی انسان از کبر و خودبرتربینی معرفی می‌کنند: «فَرَضَ اللَّهُ الصَّلَاةَ تَنْزِیهاً عَنِ الْکِبْر» وقتی کبر برود، عبودیت می‌آید و انسان در مسیر صحیح به‌سوی هدف خلقت قرار می‌گیرد. نماز، انسان را معتدل و از کم‌ظرفیتی نجات می‌دهد. قرآن در سوره معارج می‌فرماید: «إِنَّ الْإِنْسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا... إِلَّا الْمُصَلِّینَ» یعنی این نماز است که انسان را از شتابزدگی، بی‌حوصلگی و تهی‌بودن نجات می‌دهد.

وی اظهار کرد: یکی از مغفول‌ترین ابعاد تربیت فاطمی، اهتمام حضرت به نماز است. آنچه می‌تواند تمام لیاقت‌های انسان را نابود کند، کاهلی در نماز است. امام حسن مجتبی(ع) می‌فرمایند: «مادرم فاطمه(س) شبی تا صبح در محراب عبادت ایستاده بود»؛ حضرت آن‌قدر نماز می‌خواندند که پاهای مبارکشان ورم می‌کرد؛ با این همه، هیچ‌گاه نماز را عقب نمی‌انداختند. قرآن، کاهلی در نماز را نشانه منافقین معرفی می‌کند: «وَإِذَا قَامُوا إِلَی الصَّلَاةِ قَامُوا کُسَالَی» این کاهلی در کنار ریاکاری، فریبکاری و غفلت از یاد خدا آمده است و همین نشان از خطر بزرگ آن دارد.

امام جمعه شیبکوه مهر و عاطفه نسبت به انسان‌ها را مؤلفه دوم تربیت فاطمی(س) دانست و بیان کرد: خداوند همه اشیا را نیکو آفرید: «الَّذِی أَحْسَنَ کُلَّ شَی‌ءٍ خَلَقَهُ»؛ در نظام احسن الهی، هیچ موجود بی‌فایده‌ای وجود ندارد. حتی شرور ظاهری، در نگاه کلان به نفع نظام احسن تمام می‌شوند. در این نظام، برخی مخلوقات همچون پیامبر(ص)، ائمه(ع)، علما، والدین و انسان‌های خدمتگزار مقدس هستند؛ یعنی کارآمدتر در مسیر هدایت بشرند. پیامبر(ص) فرمود: «أَحَبُّ الْخَلْقِ إِلَی اللَّهِ أَنْفَعُهُمْ لِلنَّاسِ» حضرت زهرا(س) اسوه خدمت به مردم بودند؛ لباس عروسی خود را به نیازمند بخشیدند و سوره هل‌أتی در شأن ایشان نازل شد. ایشان در تمام عمر، نگاه «الْجَارَ ثُمَّ الدَّار» داشتند؛ یعنی اول دیگران، بعد خود.

حاجبی گفت: قله تربیت فاطمی، محور قرار دادن تمام زندگی حول ولایت حجت خداست. حضرت زهرا(س) فرمودند: «تا زنده‌ام، بر فضیلت و ولایت علی(ع) اقرار دارم.» امروز نیز زندگی ما باید حول محور وجود مبارک حضرت مهدی(عج) باشد. خدمت به مردم، خدمت به امام زمان(عج) است. دعا برای یکدیگر، مهربانی و همدلی، همان چیزی است که زمینه‌ساز ظهور می‌شود. جامعه مهربان، جامعه‌ای که «الخلق عیال‌الله» را باور دارد، جامعه‌ای است که می‌تواند امام زمان(عج) را یاری کند.

انتهای پیام