صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۹۶۱۷
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۳
حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد:

در خطبه‌های نماز جمعه تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد با تأکید بر ضرورت آراستگی به تقوا، عمر را گران‌بهاترین سرمایه انسان دانست و با اشاره به جایگاه الهی حضرت فاطمه زهرا(س)، بر الگوگیری جوانان از سیره رفتاری و اخلاقی ایشان تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، خطیب نماز جمعه تهران، امروز 7 آذرماه در خطبه اول نماز جمعه ضمن توصیه به رعایت تقوا گفت: شما و خود را به آراستگی به تقوا در محضر ذات احدیت، چه در حوزه عقیده و باور که عقل نظری است و چه در حوزه رفتار که عقل عملی است، دعوت می‌کنم.

وی با بیان اینکه خوشا به حال انسان‌هایی که شالوده فکری، رفتاری و اخلاقی آنان بر اساس تقوا بنا نهاده شده است، افزود: چنین انسانی در تراز الهی قرار دارد و خداوند در سوره مبارکه عصر به زمان سوگند یاد کرده است. بالاترین و گران‌بهاترین سرمایه در عالم، عمر است و هر پدیده‌ای که در مسیر کمال حرکت می‌کند به میزان استفاده صحیح از عمر آراسته به کمال می‌شود؛ و هر پدیده‌ای که سقوط می‌کند، به میزانی است که از عمر خود را با فاصله از حق سپری کرده است.

خطیب نماز جمعه تهران تأکید کرد: سوگند الهی به زمان، سوگند به زمان‌هایی است که نقش ویژه و محوری در تحولات جامعه بشری داشته‌اند؛ مانند زمان بعثت انبیای الهی، قیام حضرت ابراهیم(ع) در برابر نمرود، زمان بعثت پیامبر اکرم(ص) و نیز زمان میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)؛ شخصیتی که پدر، همسر و فرزندان معصومش مسیر تحول جامعه بشری و ساخت جامعه توحیدی را هموار کردند. انسانی که از عمر خود درست استفاده کند، در قله بهره‌وری قرار دارد و بهره‌برداری صحیح از عمر در سایه پیوند عزم، اراده، عقلانیت و علم محقق می‌شود.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: اراده‌ای که بر مدار عقل و علم حرکت کند و به قله‌های ایمان و معرفت برسد، آراسته به عمل صالح می‌شود و عمل صالح بهترین عمل است. چنین انسانی راه تعالی خود، خانواده، سازمان تحت مدیریت و جامعه بشری را هموار می‌کند. بنابراین همه انسان‌ها در خسران‌اند مگر کسانی که ایمان آورده و اهل عمل صالح باشند.

وی با اشاره به تفسیر خواجه نصیرالدین طوسی از «الذین آمنوا» افزود: وی آنان را «الکاملون فی العقل» دانسته است؛ انسان‌هایی که در قله عقلانیت و تفکر قرار دارند و وجودشان با نور توحید و نبوت و امامت و معرفت حضرت فاطمه زهرا(س) نورانی است. همچنین در تفسیر «عملوا الصالحات» فرموده است: «الکاملون فی العمل»؛ یعنی انسان‌هایی که در قله حیات رفتاری و اخلاقی قرار دارند. فاطمه زهرا(س) یکی از برجسته‌ترین مصادیق این آیات است و بزرگان شیعه و اهل سنت به این حقیقت اذعان کرده‌اند.

خطیب نماز جمعه تهران در ادامه با اشاره به ویژگی‌های حضرت زهرا(س) گفت: این بانوی بزرگوار در خردسالی، چه در کنار پدر و مادر و چه در نقش‌آفرینی در خانه و جامعه، الگویی برای همه انسان‌های تاریخ است. او نخستین بانویی بود که به پیامبر اعظم(ص) ایمان آورد، در شعب ابی‌طالب حضور داشت و نخستین گام‌های دفاع از پیامبر را برداشت؛ حضوری همراه با عزت و بدون کوچک‌ترین شکوه و گلایه. زنان و مردان مقاوم در لبنان، یمن و فلسطین از این شخصیت الهام گرفته‌اند و این درس مکتب اهل‌بیت(ع) است.

وی افزود: حضرت زهرا(س) در کودکی مادر خود را از دست داد و سپس همراه گروهی از بانوان از مکه به مدینه هجرت کرد. آیه «إِنَّ الَّذینَ آمَنوا وَالَّذینَ هاجَروا» درباره چنین شخصیت‌هایی نازل شده است. در این دوران، پیامبر اکرم(ص) بارها درباره ایشان فرمودند: «فِداها أبوها» و «أمّ أبیها». این رفتار، الگویی برای جوانان امروز در رابطه میان فرزندان با والدین است.

ابوترابی‌فرد در ادامه با اشاره به نقش حضرت زهرا(س) در ساخت خانه‌ای نمونه اظهار کرد: خانه‌ای که علی(ع) در آن همسر است و حسن و حسین و زینب(س) فرزندان آن‌اند، مصداق آیه «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ» است. به نقل از محدثان شیعه و اهل سنت آمده است که این آیه درباره خانه فاطمه و علی(ع) نازل شد و پیامبر در پاسخ به سؤال خلیفه اول درباره مصداق آیه فرمود: این خانه، افضل خانه‌هاست.

خطیب نماز جمعه تهران خطاب به جوانان افزود: چنین خانه‌ای را بنا کنید؛ خانه‌ای مبتنی بر تقوا، عفت، صداقت و وفای به امانت. خواهران و دختران ایرانی، فرزندان فاطمه زهرا(س)، که در بسیاری از نظرسنجی‌ها بیش از ۹۰ درصد عشق و ارادت خود را به اهل‌بیت(ع) ابراز کرده‌اید، باید این محبت را در رفتار، پوشش، سبک زندگی، رابطه با نامحرم و سلوک اجتماعی متجلی سازید. شخصیت الهی حضرت زهرا(س) می‌تواند الگوی همیشگی شما باشد.

انتهای پیام