صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۲۱۱۱۲
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۶
گزارش ایکنا از روز چهارم مسابقات معارفی قرآن

چهارمین روز از مرحله نهایی مسابقات معارفی قرآن کریم در قم درحالی برگزار شد که میزبان مسئولانی مانند حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم روانبخش و فاطمه حیدری بود اما غیبت مسئولان کشوری که در دو روز اخیر به استان قم سفر کرده بودند، به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرنگار ایکنا از قم، چهارمین روز از مرحله نهایی چهل‌و‌هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش معارف قرآن کریم، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و بخش بین‌الملل ویژه طلاب و دانشجویان بین‌المللی جامعة‌المصطفی(ص)‌العالمیه به میزبانی استان قم، ۱۴ آذرماه به میزبانی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان قم در سالن همایش آستان مقدس امامزاده سیدعلی(ع) برگزار شد.

حسن آغاز این روز از مسابقات با تلاوت چند آیه از سوره مبارکه احزاب توسط علی‌اصغر شعاعی، قاری بین‌المللی و استاد قرآن کریم بود. نوبت عصر این روز از مسابقات به بخش بانوان اختصاص داشت که در چهارمین روز آن، ۱۰ نفر با یکدیگر به رقابت پرداختند. ۴ نفر در هرکدام از رشته‌های تفسیر قرآن کریم و نهج‌البلاغه و ۲نفر در رشته صحیفه سجادیه از استان‌های البرز، زنجان، اصفهان، تهران و خراسان رضوی در بخش ملی و از کشور‌های افغانستان، هند و پاکستان در بخش بین‌الملل با یکدیگر رقابت کردند.

الهام فاطمه از پاکستان و سیده‌ایلیا فاطمه از هند و سادات حسینی از افغانستان شرکت‌کننده در بخش بین‌الملل بودند که در چهارمین روز از مسابقات به اجرا پرداختند.

حسن ختام بخش بانوان در چهارمین روز از مرحله نهایی چهل‌و‌هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش معارف، با اجرای گروه تواشیح و مدیحه‌سرایی قمر بنی هاشم(ع) بود. 

                        

مسابقات حفظ نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه برگزار شود

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی معتمدی، داور رشته معارف صحیفه سجادیه، در حاشیه برگزاری مسابقات، با تأکید بر نقش سازنده این برنامه‌ها اظهار کرد: از اجرای تمامی متسابقین بهره می‌بریم. افزوده شدن معارف به مسابقات بسیار ارزشمند است.

وی افزود: بنده در دهه ۷۰ جزء شرکت‌کنندگان بودم و به همین منظور بود که توانستم حفظ قرآن کریم را تثبیت کنم و این به این معناست که مسابقات بسیار سازنده است. در قرآن کریم، خداوند ما را به مسابقه دعوت کرده است و اگر این مسابقات نبود، شاید این معارفی که دوستان این‌قدر قوی بر آن احاطه پیدا کرده‌اند، هیچ‌گاه محقق نمی‌شد.

معتمدی با اشاره به سطح بالای متسابقین بیان کرد: احاطه متسابقین بر این معارف در هر رشته چنان است که گویی خط به خط کتابی را به ذهن سپرده و آن را بیان می‌کنند و این نشان از مانوس بودن آنان با این معارف دارد.

وی با اشاره به اینکه یک بخش حفظ نص صریح نهج‌البلاغه و صحیفه‌ سجادیه نیز به مسابقات افزوده شود، گفت: فرمایش امیرالمؤمنین امام علی(ع) در نهج‌البلاغه نیز همین را بیان می‌کند که بنده مؤمن همواره از خود ناراضی است و به دنبال ارتقا. درست است که مسابقات در سطح خوبی برگزار می‌شود اما اگر بیندیشیم که آیا بهتر از این هم می‌شود برگزار کرد، باید گفت: «وَفَوْقَ كُلِّ ذِي عِلْمٍ عَلِيمٌ؛ هر صاحب دانشى دانشورى است.»(سوره یوسف/آیه 76) بنابراین هر اندازه بتوانیم این مسابقات را گسترش بدهیم، سودمند است.»

داور معارف صحیفه سجادیه با اشاره به تجربه مسابقات قرآن تصریح کرد: در حوزه قرآن سه رشته حفظ، قرائت و معارف وجود دارد اما در حوزه نهج‌البلاغه و صحیفه، تنها رشته معارف برگزار می‌شود. بسیاری از افراد که حافظ قرآن هستند، در کنار آن حافظ نهج‌البلاغه و حافظ صحیفه نیز هستند اما مسابقاتی برای آنان تدارک دیده نشده است.

وی تصریح کرد: اگر زمانی که خود ما شرکت می‌کردیم، مسابقات نهج‌البلاغه و صحیفه نیز برقرار بود، امروز نهج‌البلاغه یا صحیفه من نیز همانند قرآن تثبیت شده بود اما چون مسابقاتی نبود، آن قوت لازم پیدا نشد.

در بخش دیگری از دومین روز رقابت معارفی مسابقات در بخش آقایان، ۹نفر با یکدیگر به رقابت پرداختند. ۴نفر در رشته تفسیر قرآن کریم و ۲نفر در رشته‌ نهج‌البلاغه و ۳نفر در رشته صحیفه سجادیه از استان‌های خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، ایلام، قم، تهران در بخش ملی و کشور‌های افغانستان و گینه بیسائو در بخش بین‌الملل به سؤالات شفاهی داوران پاسخ دادند.

موسی دابو از گینه بیسائو در رشته تفسیر قرآن کریم، علی‌آقا صفری و نعمت‌الله شیخ زاده از افغانستان به ترتیب در رشته‌های تفسیر قرآن کریم و صحیفه سجادیه با یکدیگر رقابت کردند.

                     

بخش آقایان در چهارمین روز از مرحله نهایی چهل‌و‌هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش معارف با اجرای گروه سرود انصار الحجه همراه بود و همچنین در ادامه آن معراج صفی‌خانی، قاری نوجوان به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه آل‌عمران پرداخت. همچنین احمدرضا زیدانی که چندی پیش در بخش آوایی این دوره از مسابقات، رتبه اول را در رشته قرائت قرآن کریم بدست آورده بود نیز به تلاوت قرآن کریم پرداخت.

مسئولانی که نیامدند

این روز از مسابقات پذیرای حضور حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم روانبخش، نماینده مردم استان قم در مجلس شورای اسلامی، فاطمه حیدری، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم و دژم، مدیر روابط عمومی و فرهنگی اداره‌کل زندان‌های استان قم بود.

همچنین با توجه به اینکه روزهای ۱۳ و 14 آذرماه، استان قم میزبان مدیران کشوری از جمله زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، سیدجواد حسینی، معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور و سعید اوحدی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و محسن نجفی‌خواه، معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور بود، برخی از این مسئولان سفری نیم‌روزه، یک روزه و دو روزه داشتند اما بازدید و حضور در مسابقات معارفی قرآن کریم در برنامه سفر کاری آنان به استان قم نبود.به نظر می‌رسد به علت مشغله‌های فراوان، زمان کافی برای حضور در مسابقات پیدا نکردند.

در پایان نیز از حافظان قرآن کریم و پژوهشگران و اساتید برجسته در رشته‌های پژوهشی قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه تجلیل به عمل آمد.

یادآور می‌شود، در این دوره از رقابت‌ها، ۱۹ نفر در معارف صحیفه سجادیه، ۲۴ نفر در معارف نهج‌البلاغه و ۲۴ نفر در معارف قرآن به مرحله نهایی راه پیدا کرده‌اند و با توجه به بین‌المللی بودن مسابقات، ۳۳ نفر از بانوان و آقایان کشور‌های مختلف، از طریق جامعةالمصطفی(ص) العالمیه به مرحله نهایی راه یافتند و در نهایت شاهد رقابت ۱۰۰ برگزیده در بخش ملی و بین‌المللی هستیم.

مرحله نهایی بخش معارفی چهل‌وهشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم طی روز‌های ۱۰ تا ۱۶ آذر‌ماه جاری در دو بخش آقایان و بانوان به میزبانی استان قم و در سالن همایش امامزاده سیدعلی(ع) این شهر درحال برگزاری است.

انتهای پیام