صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۲۲۷۶۳
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
حافظ نوجوان همدانی:

یک حافظ نوجوان همدانی با تأکید بر نقش انس با قرآن کریم در شکل‌گیری رفتار و سبک زندگی فردی و اجتماعی، گفت: حفظ قرآن همراه با فهم معانی آن به مرور زمان در جان انسان نفوذ کرده و تمامی اعمال و انتخاب‌های او را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ارزش و بهای حافظان قرآن کریم، علاوه بر نزد خدا در میان اجتماع نیز حائز اهمیت است زیرا کسی که با قرآن مانوس است چنانکه قرآن را با انس و توجه به معانی آن حفظ کند به مرور زمان معانی قرآن در جان و جسم او نفوذ کرده و تمامی اعمال و رفتار او را تحت تأثیر قرار می‌دهد. خبرنگار ایکنا از همدان، به منظور معرفی یکی از چهره‌های قرآنی جوان همدان؛ با نگار امیری، حافظ کل هفده ساله‌ همدانی گفت‌وگویی کرده که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:

ایکنا - لطفا خودتان را معرفی کنید.

نگار امیری هستم. حافظ هفده ساله از شهر همدان، تقریبا ۵ ساله بودم که برای روخوانی و روانخوانی قرآن وارد جامعةالقرآن شدم پس از طی این دوره‌ها، شش ماه نیز دوره تجوید را گذراندم. از هفت سالگی شروع به حفظ کامل قرآن کردم‌ هر سال نیز دو جزء از قرآن را حفظ می‌کردم به طوری که در سن ده سالگی ۷ جزء از قرآن را حفظ بودم.

سال گذشته نیز در طرح تخصصی حفظ یک ساله قرآن کریم شرکت کردم و در سن ۱۷ سالگی حافظ کل قرآن شدم و اکنون دو ماه است که حفظ قرآن را به اتمام رسانده‌ام.

وقتی خانواده‌ام علاقه مرا به حفظ قرآن می‌دیدند با مرخصی تحصیلی‌ام موافقت کردند و توانستم یک سال از مدرسه مرخصی بگیرم تا بتوانم در طرح تخصصی حفظ قرآن شرکت کنم و مدارکم را از طریق آزمون‌های جامعه‌القرآن بگیرم و از این طریق به تحصیلم ادامه دهم.

ایکنا _ استعداد و هوش در زمینه حفظ قرآن چه تأثیری دارد؟

از همان دوران کودکی، استعداد صوت و لحن قرآن را داشتم و تلاش می‌کردم در کنار خواندن درس‌هایم در مسابقات قرآنی که مدرسه برگزار می‌کرد شرکت کنم. مادرم نیز زمانی که استعداد و علاقه مرا به حفظ قرآن دید تلاش کرد که در این زمینه به صورت جدی وارد شوم. اما در مجموع با برنامه‌ریزی و تلاش حفظ قرآن امکان‌‌پذیر است و نمی‌تواند صرفا با استعداد به این مهم رسید.

ایکنا _ مشوق اصلی شما برای ورود به این عرصه چه کسانی بودند؟

مشوق اصلی من پدرومادرم بودند، آنها در مرور محفوظات، تحویل گرفتن آیاتی که حفظ می‌کردم و تلاش و کمک برای انجام برنامه‌ریزی در این عرصه که موضوعات مهمی بودند مرا کمک و حمایت می‌کردند، جز با کمک والدینم امکان پذیر نمی‌شد و اکنون من موفقیت در این عرصه را مدیون ایشان هستم.

ایکنا _ لطفا درباره تأثیرات حفظ قرآن بر شخصیت خود توضیح دهید.

پیش از شروع به حفظ قرآن چادری نبودم گرچه پدرومادرم افرادی کاملا مذهبی بودند، اما دوستان، آشنایان و بستگان ما مذهبی نیستند و هر زمانی که می‌خواستم حجاب بگیرم و چادر بپوشم مسخره‌ام می‌کردند اما وقتی وارد جامعه‌‌القرآن شدم و حفظ قرآن را آغاز کردم، گویی خداوند نوری را در دل من نهاد که هیچ‌گاه تمسخر دیگر برایم اهمیتی نداشت و از همان زمان چادری شدم و واکنش‌های نامناسب دیگران درباره مرخصی تحصیلی، برای حفظ قرآن و یا حجاب گرفتن برایم معنا و مفهومی نداشت و این فقط به برکت نوری است که خداوند در دل‌های حافظان قرآن می‌نهد.

اما اکنون پس از گذشت مدت‌ها دیگر نگار امیری نه تنهامورد تمسخر واقع نمی‌شود بلکه تلاش دارد به یک الگوی رفتاری تبدیل شود و دیگران و کسانی که مرا مورد تمسخر قرار می‌دادند از بنده التماس دعا دارند. از همین رو تلاش دارم به یک الگو و نماد حقیقی از آموزه‌های قرآنی بدل شوم و بتوانم همه را با رفتار و کردار خود به قرآن جذب کنم.

ایکنا _ چه هدفی را برای خود ترسیم کرده‌اید؟ 

تلاش دارم در آینده بتوانم استاد کاملی در حوزه صوت، لحن و مفاهیم قرآن باشم و بتوانم بزرگترین جامعةالقرآن کشور را با امکاناتی که در دست دارم در همدان در راه‌اندازی و مدیریت آن را در دست بگیرم. از بهترین اساتید در این جامعةالقرآن استفاده کنم و آیت مرکز را به بهترین مرکز قرآنی در کشور بدل کنم.

انتهای پیام