صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۵۳۳۶۵
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۹
مریم اردبیلی:

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با تأکید بر ظرفیت مغفول‌مانده خانواده‌ها در حل مسائل شهری گفت: تهران با دو و نیم میلیون خانواده، در واقع میزبان دو و نیم میلیون نهاد حل‌مسئله است که اگر به درستی دیده و فضا برای کنش آن‌ها فراهم شود، از هر نهاد رسمی و دولتی قدرتمندتر و اثرگذارتر خواهند بود.

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه خبری پیام خانواده؛ در رویداد «آغاز عاشقانه، از همیشه تا امروز» که با محوریت توانمندسازی زوجین جوان با همت مجمع ملی خانواده برگزار شد، مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به تغییرات نسلی، اما پایدار ماندن آرزوی ازدواج در میان ایرانیان، تصریح کرد: باور عمومی به ازدواج و تشکیل خانواده همچنان از داشته‌های ارزشمند ملت ماست، هرچند برخی تغییرات در آن رخ داده است.

وی با بیان اینکه تهران علی‌رغم آلودگی‌ها و آسیب‌های اجتماعی، شهری با دو و نیم میلیون خانواده است، اظهار کرد: اگر خانواده را نه به‌عنوان یک واحد منفعل دریافت‌کننده خدمت، بلکه به‌مثابه نهادی عامل و کنشگر ببینیم، تحولی بزرگ در مدیریت شهری رخ می‌دهد. به گفته اردبیلی، چنین نگاهی، خانواده را قادر می‌سازد تا مسائل خود و پیرامونش را حل کند و شهر با «دو و نیم میلیون نهاد حل‌مسئله» روبه‌رو شود که از همه نهاد‌های رسمی قدرتمندتر هستند.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با تأکید بر ضرورت فراهم‌سازی «اکوسیستم و زوم شهری» برای این کنش خانواده‌محور، افزود: خانواده را به مثابه خرد مؤثر، اراده و آگاهی می‌بینیم، نه اینکه مسئولیتی به او بدهیم، بلکه او خود در راستای دغدغه‌های مشترکش با دیگر خانواده‌ها می‌تواند نقش‌آفرینی کند.

اردبیلی با اشاره به تجربه برگزاری بازی شهر‌های خانواده‌محور با همکاری بازی‌سازان درجه یک کشور، گفت: تابستان گذشته هزاران خانواده تهرانی در این بازی‌های نشاط‌آور میدانی با محوریت حل مسئله شرکت کردند. از خود خانواده‌ها پرسیدیم آیا این مدل کنش جمعی را پیگیری می‌کنید؟ اکثر آنها همراهی کردند و در مراحل بعدی خلق اثر مشارکت داشتند.

وی با بیان بازخورد جالب توجه خانواده‌ها افزود: خانواده‌ها به ما می‌گفتند وقتی با همسایگانمان یک مسئله را در محله حل کردیم، حال خانواده خودمان هم بهتر شد. خانواده‌ای که درونش چالشی داشت، وقتی در قامت حل‌کننده مسئله بیرونی ظاهر شد، توانست کنش مؤثرتری در برابر مشکل درونی خود نیز پیدا کند.

اردبیلی بر پیوند دیالکتیکی میان مهارت‌های درون‌خانوادگی و حل مسئله شهری تأکید کرد و گفت: این دو به هم متصل‌اند و دایره عمل اعضای خانواده را از چهار دیواری خانه فراتر می‌برند. او با بیان اینکه «هر جای شهر که خانواده باشد، نقطه مثبت و سازنده است و هر جا که خانواده نباشد، آنجا اشکال دارد»، پیشنهاد داد: با نگاه خانواده‌محوری می‌توان شهر را رصد کرد که کجا‌ها نیازمند حضور اثرگذار خانواده‌هاست.

در پایان، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران ضمن آرزوی بهترین‌ها برای زوجین جوان و فرزندانشان، همه خانواده‌ها را به پیوستن به شبکه خانواده‌های عامل شهر تهران و مشارکت در رویداد‌های آینده دعوت کرد.

انتهای پیام