صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۶۶۲۱۱
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۷
نیکزاد عنوان کرد:

گروه مؤسسات قرآنی مردم نهاد: با توجه به این که مدیران مراکز قرآنی با اعضای هیئت مدیره اتحادیه‌ها مشکلات خود را در میان می‌گذارند، اتحادیه‌ها نیز با آسیب‌شناسی برنامه‌های قرآنی می‌توانند مرجعی مناسب برای پیگیری مطالبات مؤسسات قرآنی باشند.

سید مرتضی نیکزاد، مدیر دفتر منطقه جنوب غرب کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با شیوه پیگیری مطالبات مؤسسات قرآنی، گفت: مؤسسات قرآنی کشور اتحادیه‌ای با عنوان اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور دارند و این اتحادیه که هرساله مجمع عمومی‌اش برگزار می‌شود، کمیسیون‌های خاص دارد و تمام مؤسسات قرآنی نیز عضو این اتحادیه هستند و این اتحادیه می تواند جایگاه بسیار خوبی برای پیگیری مطالبات مؤسسات قرآنی باشد.

وی اظهار کرد: مؤسسات قرآنی اگر بخواهند به تنهایی به دنبال مطالباتشان باشند، امر دشواری است، اما با توجه به این که مدیران مراکز قرآنی با اعضای هیئت مدیره اتحادیه‌ها مشکلات خود را در میان می‌گذارند، اتحادیه‌ها نیز با آسیب‌شناسی برنامه‌های قرآنی می‌توانند مرجعی مناسب برای پی‌گیری مطالبات مؤسسات قرآنی باشند.

تعیین سطح توانمندی مؤسسات قرآنی با توجه به سطح عملکرد این مراکز

نیکزاد دررابطه با این که چه سقفی برای توانمندی مؤسسات قرآنی باید در نظر گرفته شود، عنوان کرد: این که بخواهیم سقفی را برای توانمندی مؤسسات قرآنی تعیین کنیم، امری نسبی است و بستگی به این دارد که مؤسسات قرآنی فعالیت و گستره عملکردشان در چه حدی باشد.

وی بیان کرد: اگر مؤسسه ای فقط در حد یک شهر کوچک و در زمینه آموزه‌های قرآنی فعالیت می‌کند  با مؤسسه‌ای که شعبه‌های متعدد دارد و در حد استانی و یا بالاتر در حد بین المللی فعالیت می‌کند، نیازمند توجه و رسیدگی متفاوت هستند.

مدیر دفتر منطقه جنوب غرب کشور در ادامه افزود: نمی‌توان عدد و رقم مشخصی را برای حمایت از مؤسسات قرآنی در نظر گرفت، زیرا بستگی به نوع کار و حجم فعالیت مؤسسه از نظر کمی و کیفی دارد و به همان نسبت می‌توان برای حمایت از مؤسسات قرآنی عدد و رقم در نظر گرفت.

وی ضمن تأکید بر درجه‌بندی مؤسسات قرآنی، اطهار کرد: سطح‌بندی مؤسسات قرآنی نیز عاملی مهم است و مؤسسه‌ای که در زمینه آموزش و در حد چند کلاس فعالیت می‌کند با مؤسسه دیگری که در سطح کشوری فعالیت می‌کند، شعب متعدد دارد و هم در سطح آموزش و هم تحقیق و پژوهش کارکرد دارد، درجه‌های متفاوتی دارند و یکی از راهکارها برای تعیین سقف حمایت از مراکز قرآنی، درجه‌بندی این مراکز است.

نیکزاد تصریح کرد: درجه‌بندی مؤسسات قرآنی نیز فعالیت سختی است، زیرا ممکن است هر مؤسسه‌ای ادعا کند که در مرحله بالاتری قرار دارد و این یک فعالیت تحقیقی و پژوهشی نیاز دارد که دستگاهی مانند اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور جایگاه مناسبی است که این مورد را طبق برنامه و پروژه‌ای پیگیری کند و مؤسسات را درجه‌بندی کنند.

شناسایی استعدادهای سرآمد و نخبگان در مؤسسات قرآنی

وی درباره این که استقلال مالی مؤسسات چه تأثیری در فرایند نخبه‌پروری قرآنی دارد، عنوان کرد: استعدادهای سرآمد و درخشانی در جامعه داریم و در جامعه قرآنی نیز این افراد حضور دارند و باید تمام نخبه‌هایی که به‌صورت محدود در هر مؤسسه‌ای هستند توسط دستگاهی آمارشان بدست آید و این نخبه‌ها روز به روز می‌توانند در جامعه مفید باشند.

مدیر دفتر منطقه جنوب غرب کشور در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که مؤسسه استقلال مالی داشته باشد می‌تواند برای نخبه‌های خود بهتر برنامه‌ریزی کند و مؤسسات قرآنی با تربیت نخبگان می‌توانند جایگاه رفیعی در جامعه داشته باشند، زیرا این افراد نهایتاً مسئولان جامعه خواهند بود و در راه‌های مختلف می توانند مسئولیت هایی را بپذیرند.

اخبار مرتبط

....................................................

توجه به نیاز جامعه؛ راهکار حفظ استقلال مالی مؤسسات قرآنی

اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای برنامه‌های آموزشی ـ قرآنی در کشور

حفظ استقلال مالی مؤسسات با تقویت بخش مدیریت مراکز قرآنی

نظارت دقیق و تشکیل هیئت امنا؛ زیرساخت استقلال مالی مؤسسات قرآنی

استقلال مالی مؤسسات قرآنی منوط به تغییر زیرساخت تفکر مسئولان نهادهای قرآنی است

تحقق استقلال مالی مؤسسات قرآنی با فراگیری طرح‌های آموزشی در سایر نهادها

تعامل مؤسسات و مدیران قرآنی؛ از ملزومات استقلال مالی مراکز قرآنی کشور

انجام فعالیت‌های اقتصادی در مؤسسات، هدف اصلی آنان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد