صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۴۲۵۲
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۱
حجت‌الاسلام دردشتی تصریح کرد:

گروه جامعه: یک محقق دینی حق السکوت مردان به زنان را از دیگر عوامل اجازه بی‌حجابی به بانوان دانست و گفت: برخی مردان به واسطه هوسرانی خود مجبور می‌شوند در مقابل بی‌حجابی و بی عفتی همسر خود سکوت کنند تا زنان نیز خرده‌ای به رفتارهای غلط آنان نگیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمدرضا دردشتی، محقق دینی و روانشناس، در بخش اول گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه پس از جنگ تحمیلی فرهنگ غیرت ورزی مردانه دچار ضعف شده است، گفت: یکی از علائم بهنجار بودن روانی یک فرد داشتن غیرت نسبت به متعلقات خود است.

بخش اول مصاحبه را اینجا بخوانید.

وی پس از اشاره به نقش غذای حلال و طیب در سلامت روحی مردان و تقویت غیرت در آنان به بیان عواملی که سبب تضعیف غیرت در مردان می‌شود اشاره و عنوان کرد: اعتیاد به مواد افیونی زمینه رذائل اخلاقی را در افراد به وجود می‌آورد و فردی که در گناه و سرمستی به سر ببرد از غیرت فاصله می‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دردشتی عوامل فرهنگی و تربیتی را از دیگر عوامل مؤثر در غیرتمند بودن پسران ارزیابی و عنوان کرد: در گذشته خانواده‌ها نسبت به تربیت فرزندان خود حساسیت بیشتری داشتند و این مهم را به جامعه نمی‌سپاردند. فرزند تربیت شده این خانواده مردان غیوری بودند که با دست کشیدن از جان در جبهه‌های دفاع مقدس حضور یافته و از ناموس و کیان کشور دفاع کردند.

خانه‌هایی که خوابگاه شدند

این محقق دینی ادامه داد: طی دهه‌های اخیر خانه‌ها تبدیل به خوابگاه شده‌اند و کمتر خاصیت خانواده در آن وجود دارد و فرزندان بیشتر وقت خود را در خارج خانه و یا داخل خانه با رسانه‌های ملی و یا ماهواره‌ها سپری می‌کنند.

حجت‌الاسلام دردشتی ادامه داد: امروز مضمون و بن مایه فیلم‌های سینمایی و خانگی و تئاترها غیرت ورزی مردان را نوعی عقب ماندگی، تعصب کور و احمقانه و بی‌تفاوتی نسبت به حجاب و عفاف و آزادی در روابط اجتماعی زن و مرد را نوعی فرهیختگی به تصویر می‌کشند.

احساس حقارت در مردان

وی از دیگر عوامل تضعیف غیرت در مردان را احساس حقارت به سبب تربیتی که بر آنان اعمال شده است دانست و گفت: چنین فردی درصدد بروز و ظهور خود در میان افراد دیگر است، در این راستا با به رخ کشیدن زیبایی‌های ظاهری همسر خود در جامعه کسب توجه می‌کند.

حجت‌الاسلام دردشتی با بیان اینکه امروز بی‌حجابی در میان بخشی از قشر تحصیل کرده و ثروتمند در حال تبدیل شدن به یک هنجار است گفت: برخی از خانواده‌های متوسط و کم درآمد نیز سعی می‌کنند با بی‌حجاب شدن خود را به این قشر نزدیک و شبیه کنند.

وی ادامه داد: خداوند در قرآن افراد را به رقابت در خوبی‌ها دعوت کرده است در صورتی که امروز برخی بانوان در بی حجابی و برخی مردان نیز در بی‌غیرتی از یکدیگر سبقت می‌گیرند. در برخی موارد زنان پایبند به حجاب هستند اما مردان به سبب تقلید از رفقا و چشم و هم چشمی با آنان از زنان خود می‌خواهند که بدون حجاب در منظر عمومی ظاهر شوند.

وی به انفعال و وادادگی مردان در برابر زیاده‌خواهی برخی از زنان اشاره و عنوان کرد: برخی مردان ضعیف و منفعل هستند و تسلیم زیاده خواهی زن ضعیف‌الایمان خود می‌شوند. برخی از این افراد خود نیز از بی‌بند وباری همسر خود در عذاب هستند اما جرئت مواجه با آنان را به سبب ترس از پاشیدن زندگی مشترک ندارند.

وی حق سکوت مردان به زنان را از دیگر عوامل اجازه بی حجابی به بانوان از سوی مردان دانست و گفت: برخی مردان به واسطه هوسرانی خود مجبور می‌شوند در مقابل بی‌حجابی و بی عفتی همسر خود سکوت کنند تا آنان نیز خرده‌ای به رفتارهای غلط آنان نگیرند.

عدم اعتماد به نفس

حجت‌الاسلام والمسلمین دردشتی عدم اعتماد به نفس کافی را نیز از دیگر عوامل تضعیف غیرت در مردان دانست و گفت: وقتی در جامعه‌ای حجاب مایه تمسخر باشد نیاز به اعتماد به نفس و ایمان کافی برای حفظ آن وجود دارد. مردان و زنانی که از این اعتماد به نفس برخوردار نیستند در برابر تخریب شخصیتی که در جامعه شکل می‌گیرد تاب مقاومت ندارند.

وی در ادامه به مخالفت برخی افراد با نظام سیاسی و به رخ کشیدن آن به وسیله مخالفت با ارزش‌های اخلاقی و دینی اشاره و عنوان کرد: غرق شدن در کار، ورزش، رفیق بازی و حتی کارهای عام المنفعه سبب می‌شود فرد از خانواده غافل و مدیریتی بر آنان نداشته باشد.