یک منبع آگاه الازهر گفت: شیخ الازهر طی دو روز گذشته تماسهایی را با تعدادی از نهادهای اسلامی کشورهای عضو ائتلاف عربستان داشته و در این تماسها بررسی ابزارهای تشکیل ائتلاف دینی به شکل عملی در هفته آینده مورد موافقت قرار گرفته است.
به گفته این منبع پیشنهاد تأسیس ائتلاف دینی مقابله با تروریسم و افراطگرایی در الازهر با استقبال کشورهای عضو ائتلاف عربستان مواجه شده است.
در صورت تشکیل این ائتلاف به دلیل این که الازهر در قاهره واقع شده است و خود الازهر این پیشنهاد را داده، مقر آن در قاهره خواهد بود.
الازهر در حالی با تشکیل این ائتلاف سعی دارد عملا از طرح سعودیها برای مقابله با تروریسم حمایت کند که عربستان همواره به طرق مختلف حامی جریانهای تکفیری و تروریستی بوده و داعش و دیگر گروههای تکفیری در راستای حمایتهای این کشور طراحی و سازماندهی شدهاند.
به نظر میرسد که با توجه به پیشینه سوء عربستان در زمینه حمایت از تروریسم و تکفیر، تشکیل ائتلاف دینی جدید در الازهر برای حمایت از این کشور در آینده انتقادات و مخالفتهایی را در پی داشته باشد.
این مرکز اسلامی پیشتر نیز بلافاصله پس از تشکیل ائتلاف به اصطلاح ضد تروریسم سعودیها، این ائتلاف را تأیید کرده بود.