صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۳۴۳۳۳
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۷

گروه هنر: متاسفانه طی سال‌های اخیر اغلب رویدادهای هنری چه در عرصه خوشنویسی و چه سایر رشته‌های هنری به کمیت توجه داشته‌اند و با توجه به توان فنی و هنری که به ویژه در نسل جوان وجود دارد، ضرورت دارد برنامه‌ای برای خلق آثار کیفی و شاخص در حوزه خوشنویسی قرآنی اجرا شود.

مجتبی ملک‌زاده، هنرمند پیشکسوت خوشنویس در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: آثار خوشنویسی قرآنی  بسیار متعدد است و چه در گذشته و چه حال شاهد هستیم که هنرمندان خوشنویس بر مبنای دغدغه‌های شخصی و یا در راستای یک برنامه نظام‌مند، آثار فراوانی را به ویژه در حوزه کتابت قرآن و ادعیه دینی می‌آفرینند که بیشتر آنها به واسطه فراوانی کار در این زمینه برای مخاطبان عادی شده و حتی حساسیتی را در نزد مسئولان با این فرض و تعبیر که شاهکاری خلق شده است برنمی‌انگیزند.

وی گفت: صرفنظر از اینکه باید بر این روند صحه گذاشت و آن را مورد تأیید قرار داد، اما تجربه تاریخی نشان داده است که در هر دوره هنری، آثار معدودی در همه عرصه‌های هنری سند اعتبار آن دوره محسوب می‌شوند که در میان انبوه آثار خلق شده، به آنها استناد شده و ملاک ارزیابی هنری آن دوره قرار می‌گیرند.

ملک‌زاده با اشاره به اینکه هنر خوشنویسی و به ویژه خوشنویسی قرآنی نیز به خلق آثاری ماندگار و قابل اسناد در هر دوره‌ای نیاز دارد تصریح کرد: از زمانی که خوشنویسی در خدمت کتابت قرآن قرار گرفت، پیشینه‌ای تقریباً هم‌طراز با نزول کلام وحی داشته است تا به این لحظه در بررسی تاریخ هنر، سیر تحول خوشنویسی با آثار شاخصی از هنرمندان خوشنویس همان دوره مورد ارزیابی قرار گیرد. هر چند که ممکن است همزمان با این آثار شاخص، آثار متعددی نیز در این زمینه تولید شده باشند که کمتر در یادها مانده و به آنها رجوع شود.

این هنرمند خوشنویسی که سومین جایزه هنری غدیر را چند روز پیش طی مراسمی در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) دریافت کرد گفت: مراد از یادآوری نکته فوق آن است که در سال‌های اخیر کمتر اهتمامی برای خلق آثار شاخص قرآنی در حوزه خوشنویسی قرآنی را شاهد بودیم و اغلب رویدادهای هنری چه در عرصه خوشنویسی و چه در سایر رشته‌های هنری به کمیت توجه داشته‌اند و با توجه به توان فنی و هنری که به ویژه در نسل جوان وجود دارد، ضرورت دارد برنامه‌ای برای خلق آثار کیفی و شاخص در حوزه خوشنویسی قرآنی اجرا شود.

داور چهارمین دوسالانه بین‌المللی خوشنویسی ایران تأکید کرد: این مهم نیاز به برنامه‌ریزی مدون مدیریت هنری دارد و بانیان عرصه فرهنگ و هنر قرآنی باید در این مورد احساس نیاز کنند؛ چرا که در شرایط کنونی خلق آثار ماندگار خوشنویسی در عرصه کتابت قرآن برای ارجاع آیندگان به دوره تاریخ هنر پس از انقلاب اسلامی الزامی است.

وی در پایان گفت: دفتر هنرهای تجسمی ارشاد، اشراف خوبی روی فعالیت هنرمندان در عرصه خوشنویسی و توان و قابلیت آنها به هنری که در آن مشغول فعالیت هستند دارد؛ با این فرض معاون قرآن و عترت ارشاد می‌تواند با هم‌افزایی دفتر هنرهای تجسمی ارشاد و انجمن خوشنویسان نسبت به گزینش خبره‌ترین هنرمندان فعال در عرصه خوشنویسی اقدام کند تا شاهد تولید آثار شاخص و قابل استناد خوشنویسی در امر کتابت قرآن باشیم.

امیرسجاد دبیریان