صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۶۷۶۷۷
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
حیات اجتماعی در سایه قرآن / 15

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آیه 25 سوره نساء در خصوص نحوه انتخاب همسر، گفت: قرآن فرموده آقایان به خواستگاری خانم‌ها بروند اما با اجازه خانواده دختر، او را انتخاب کنند.

به گزارش ایکنا، سبک زندگی از موضوعات حیاتی و مهم اجتماعات بشری است و ابعاد مختلف زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. قرآن کریم به عنوان والاترین و تأثیرگذارترین وسیله تربیتی می‌تواند چراغ راهی برای یافتن صحیح‌ترین مسیر به سوی مقصد حیات طیبه باشد. بدین جهت خبرگزاری ایکنا بنابر رسالت آموزشی خود اقدام به تهیه مجموعه کلیپ‌های «حیات اجتماعی در سایه قرآن» با حضور طاهره همیز، استاد حوزه و دانشگاه کرده است و در ماه مبارک رمضان به بیان نکات اخلاقی و آموزشی برای خانواده‌ها می‌پردازد.

همیز در بخش پانزدهم این مجموعه به نحوه انتخاب همسر و آغاز زندگی از منظر قرآن اشاره کرد و گفت: خداوند در ماه رمضان این توفیق را داده که مونس قرآن شویم و باید خیلی دعا کنیم که قرآن هم انیس ما باشد و از آن بهره ببریم.

می‌خواهیم سبک زندگی را از قرآن دریافت کنیم و همچنان که در قرآن آمده است هیچ تری و خشکی نیست که در قرآن از آن نام برده نشده باشد. گاهی دانشجویانم از من سؤال می‌کنند که ازدواج چگونه باید آغاز شود. خداوند در آیه 25 سوره نساء می‌فرماید: «فَانْكِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ؛ پس آنان را با اجازه خانواده‏‌شان به همسرى [خود] درآوريد». یعنی آقایان به خواستگاری خانم‌ها بروند اما با اجازه خانواده دختر، او را انتخاب کنند.

مهم است که مرد خانواده دختر را بپسندد چون قرار است یک عمر از سوی آن خانواده پشتیبانی شود. از امام حسن مجتبی(ع) پرسیدند، ما چگونه زنی بگیریم؟ فرمودند: زنی که می‌گیرید بچه‌هایتان را شبیه خواهر و برادر خودش تربیت می‌کند. گاهی آقایان می‌خواهند نحوه تربیت فرزندانشان را ببینند تا تصمیم بگیرند که ازدواج کنند پس به خواهر و برادر دختری که انتخاب کرده‌اند نگاه کنند.  

خداوند به آقایان می‌گوید بروید از خانواده، دختر انتخاب کنید چراکه او باید مادر خوبی برای فرزندان شما باشد؛ هم در دنیا و هم در آخرت. انتخاب زن از درون خانواده سفارش شده است. این نوع ارتباطات که دختر و پسر با هم هستند تا هر وقت همدیگر را پسندیدند وارد ازدواج ‌شوند، هیچوقت ازدواج‌های قوام‌داری را به دنبال نخواهد داشت؛ به خاطر اینکه ناظر عمومی در کنارشان نیست.

از مخاطبانم سؤال کردم که می‌دانید چرا ولیمه دادن در اسلام مستحب است و حتی حضرت محمد(ص) به حضرت علی(ع) فرمودند برو از اهالی مسجد دعوت کن تا برای ازدواج تو ولیمه دهیم.

به خاطر اینکه آقا اگر یک مرتبه دلزده شد و خواست خانواده را ترک کند بعد از ملاقات خانوادگی جرئت نکند چنین اقدامی را انجام دهد، چون باید در مقابل خانواده و اطرافیان پاسخگو باشد و نمی‌تواند به تندباد حوادث خانواده را ترک کند. همین ولیمه که حضرت محمد(ص) به سادگی فرمودند انجام دهید برای استحکام زندگی است. ما در ایران به لطف اسلام خانواده‌هایی را می‌بینیم که 40 - 50 سال دوام دارند اما در غرب این موارد را کمتر می‌بینیم.

انتهای پیام
مطالب مرتبط