«اقراء به معنای آموزش قرائت و خواندن قرآن یا به قرائت واداشتن آمده است. اهمیت، جایگاه و آثاری که اقراء قرآن توسط استاد و مقری برای قاری دارد بر اهل فن پوشیده نیست؛ اتقان در ادای کلمات قرآنی، معنامحوری در قرائت، ختم کامل قرآن، ارتقای کیفیت تلاوت، هماهنگی با جهان اسلام در مسئله قرآنآموزی و مسئله اجازه و...، از جمله آثار این شیوه آموزشی به شمار میآید؛ لذا جا دارد این سنت نیکو از صدا و سیما منعکس و در کنار سایر برنامههای آموزشی ـ تبلیغی به شمار آمده و برای رواج آن سرمایهگذاری شود.
شاخصه اساسی در این روش، آموزش قرآن به صورت کامل و توجه دادن مخاطب به معنا و نص قرآن و دوری از زوائد و حواشی آموزشی است.
مخاطبان خاص: قاریان، حافظان و کسانی که از سطح قابل قبولی در تجوید برخوردارند.
مخاطبان عام: قاریان و علاقهمندان به قرائت که از سطح پایینتری برخوردار هستند که میتوانند با الگوگیری از برنامه به قرائت خود ارتقای بخشیده و از مباحث فرعی آن نیز بهره ببرند.
این برنامه را میتوان به دو بخش اصلی و فرعی تهیه و پخش کرد. در بخش اصلی(تئوری که شامل بیان مبانی، روش، اهمیت و جایگاه این سنت) توسط مقری، قرائت کل قرآن انجام میشود و در بخش فرعی، با هدف جذابسازی برنامه، معنا و پیام برخی آیات، نکات وقف و ابتدایی و نیز نبر و تکیههای کلامی و کلمهای توسط مقری بیان خواهد شد.
پیشبینی این است که یک برنامه جهت طرح مباحث و مبانی نظری اقراء با رویکرد تبیین ضرورت، سابقه، اهمیت، ذکر آثار و بیان روش انجام کار و... در نظر گرفته شود و 60 برنامه تولیدی از مقریان و قاریان منتخب و متقاضی جهت قرائت نیمجزء از قرآن یا 121 برنامه 30 دقیقهای برای قرائت یک حزب از قرآن تهیه شود.
مساجد اصلی و جامع شهرها و استانها، آستانهای مقدس امامان یا امامزادهها، فضاهای باز در طبیعت، استودیوهای جذاب در سیما.
به طور خاص و با توجه به تخصصی بودن موضوع، شبکه قرآن سیما و رادیو قرآن میتوانند این برنامه را پوشش دهند، اما گلچین و گزینشی از این برنامه را در همه شبکهها میتوان به فراخور مناسبتها پخش کرد.»
انتهای پیام