صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۲۵۰۸۳
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۲

حجت‌الاسلام علی رجبی، به ارائه مراحل تدریجی ممنوعیت و حرام شدن شراب در قرآن در قالب اینفوگرافیک پرداخته است.

به گزارش ایکنا، روش قرآن در مبارزه با انحرافات ریشه‌دار اجتماعی این است که تدریجا زمینه‌سازی می‌کند و افکار عمومی را تدریجا به مفاسد آنها آشنا می‌سازد و آنگاه که آمادگی برای پذیرفتن تحریم نهایی حاصل شد، قانون را به صورت صریح اعلام می‌کند. مخصوصا در مواردی که آلودگی به گناه زیاد باشد. در زمان جاهلیت، شراب‌خواری جز عادات عمومی مردم بوده تا آنجا که مورخان می‌گویند «عشق عرب جاهلی در سه چیز خلاصه می‌شد؛ شعر، شراب و شمشیر».

«شراب طهور آخرت» همچون شراب‌های دنیا نیست، بلکه شرابی است پاک خالی از رنگ‌های شیطانی.

شراب‌های دنیا و مواد الکلی به صورت تدریجی و مخفیانه در وجود انسان نفوذ می‌کند و فساد و تباهی می‌آفریند و نه تنها عقل و سلسله اعصاب را به ویرانی می‌کشد، بلکه در تمام دستگاه‌های بدن انسان از قلب گرفته تا عروق و از معده تا کلیه‌ها و کبد تأثیر مخرب غیر قابل انکاری دارد، گویی انسان را ترور می‌کند.

در این راستا حجت‌الاسلام علی رجبی، حافظ و مدرس حفظ قرآن این آموزه‌ها را در قالب نکات تدبری با عنوان «مراحل تدریجی ممنوعیت و حرام شدن شراب در قرآن» به صورت اینفوگرافیک تهیه کرده است.

شراب دنیایی، عقل و هوش انسان را همانند آب چاه، تدریجاً می‌کشد تا آن را خشک خالی می‌کند ولی شراب طهور الهی در قیامت از همه این صفات خالی است. خداوند بر متقین(خودنگه‌داران) در دنیا. نهرهای چهارگانه بهشتی را وعده داده است «مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتِی وُعِدَ الْمُتَّقُونَ» (محمد، آیه 15) «وَسَقَاهُمْ رَبُّهُمْ شَرَابًا طَهُورًا»(انسان، آیه 21)

  • اندیشه در محصولات خرما و انگور «وَمِنْ ثَمَرَاتِ النَّخِيلِ وَالْأَعْنَابِ تَتَّخِذُونَ مِنْهُ سَكَرًا وَرِزْقًا حَسَنًا ۗ إِنَّ فِی ذَٰلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ»(نحل/آیه 67)
  • اصل کلی: هر چه مصداق گناه است، خدا آن را حرام کرده است. «قُلْ إِنَّمَا حَرَّمَ رَبِّيَ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَالْإِثْمَ وَالْبَغْيَ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَأَنْ تُشْرِكُوا بِاللَّهِ مَا لَمْ يُنَزِّلْ بِهِ سُلْطَانًا وَأَنْ تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ» (اعراف/آیه33)
  • شراب‌خواری گناهی بسیار بزرگ است. «يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِمَا إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَا أَكْبَرُ مِنْ نَفْعِهِمَا و َيَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنْفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ  كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ» (بقره/آیه 219)
  • مؤمنان در حال مستی به نماز نزدیک نشوند. «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقْرَبُوا الصَّلَاةَ وَأَنْتُمْ سُكَارَى حَتَّى تَعْلَمُوا مَا تَقُولُونَ ... إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَفُوًّا غَفُورًا»  (نساء /آیه 43)
  • از شرایط رستگاری، اجتناب از پلیدی و عمل شیطان است. «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالْأَنْصَابُ وَالْأَزْلَامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ / إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ فِي الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ وَيَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَعَنِ الصَّلَاةِ ۖ فَهَلْ أَنْتُمْ مُنْتَهُونَ » (مائده/آیات 90 - 91)

 پایگاه اطلاع‌رسانی حجت‌الاسلام علی رجبی به نشانی https://fslt.ir قابل دسترسی است. 

انتهای پیام
نظرات بینندگان
حسین تقی لو
|
|
۱۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
باسلام
بسیار عالی و پر محتوی است
تشکر از زحمات جنابعالی
زینب تقی لو
|
|
۰۷:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
بسیار عالی
مهشید تقی لو
|
|
۰۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
باسلام خدمت استاد بزرگوار
بسیاربسیار عالی بود .
واقعا همینطور هست که انحرافات ریشه دار اجتماعی تدریجا زمینه سازی میکند وافکار عمومی را به فساد آشنا میکند
مهدی خوئینی
|
|
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
سلام و نور و رحمت خداوند بر شما
این تدبر در آیات شریف قرآن کریم هم مثل سایر آثار استاد عالیقدر، بسیار بلیغ و حکیمانه بیان شده و باتوجه به اینکه مصرف مسکرات و تبعات مخرب آن بر فرد و جامعه، از مسائل روز و مبتلابه جهانیست، انتخاب و پرداختن به این امر در این برهه، بسیار جای تشکر و تقدیر دارد.
احسنت، احسنت