صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۶۲۸۳۱
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۲
آموزش حفظ قرآن با محوریت سوره الرحمن / 9

در تکرار و مرور آیات حفظ شده احتمال بروز اختلالاتی وجود دارد که نیاز رجوع به متن قرآن را ضروری می‌کند. این مرحله درست زمانی است که حافظ قرار است محفوظات خود را از کوتاه‌مدت به بلند‌مدت انتقال دهد.

به گزارش ایکنا، محمدمهدی بحرالعلوم، کارشناس و مدرس قرآن، طی ۱۰ درس‌گفتار، نکات کلیدی درباره حفظ آسان قرآن کریم را با محوریت آیات سوره مبارکه الرحمن ارائه کرده است. در ادامه متن و فیلم قسمت نهم این سلسله درس‌گفتار را مشاهده کنید؛


بیشتر بخوانید؛

  1. آیا حفظ قرآن کار سختی است؟
  2. صحیح و روان خوانی گام نخست در حفظ قرآن
  3. تقطیع آیات راهکاری مؤثر در  فرایند حفظ قرآن
  4. تسریع حفظ قران با تقطیع آیات براساس معنی
  5. نقش حافظه تصویری در ارتقای کمی و کیفی حفظ قرآن
  6. سهولت حفظ قرآن با توجه به اوزان و اضداد در آیات
  7. توجه به معانی حفظ قرآن را پایدار می‌کند
  8. تکرار؛ مهم در فرایند حفظ قرآن

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

مقدمات و مراحل حفظ اولیه را خدمتتان عرض کردم، صحیح خواندن، تقطیع، خوب نگاه کردن، توجه به معانی و تکرار، همه این مراحل اگر خوب طی شوند، حافظ قرآن و کسی که به دنبال حفظ قرآن است به درصدی از حفظ دست پیدا خواهد کرد. اما مرحله بعد حفظ‌خوانی است، یعنی تکرارها انجام شده، نگاه‌های خوب و تکرار معانی و همه این مراحل خوب طی شده و فرد به نقطه‌ای رسیده است که هر زمانی چشم از آیات قرآن برمی‌دارد، می‌تواند آیات را از حفظ بخواند.

در این مرحله باید به یک نکته مهم توجه داشته باشیم، اولین باری که شما می‌خواهید آیه‌ای از قرآن را بخوانید، ممکن است چند اختلال و اشکال به وجود آید، به طور مثال مکث‌های طولانی، فراموشی کامل، اشتباه خواندن، تکرار و عدم توان برای جلورفتن یا شک‌ در درست یا غلط خواندن. بعضی اوقات حافظ درست می‌خواند، اما نمی‌داند درست است یا خیر.

هر کدام از این اختلالات اگر در اولین باری که شما آیات را از حفظ می‌خوانید در محفوظات شما وجود داشته باشد، لازم است برگردید، آیات را نگاه و تکرار کنید و به حدی برسید که حداقل یک بار بدون هیچ کدام از اختلالاتی که از آن‌ها نام بردم، بتوانید آیات را از حفظ، با قوت و با قاطعیت بخوانید. چرا بر این تأکید دارم، به خاطر همان مسئله که در برنامه‌های گذشته هم خدمتتان عرض کردم که حفظ اولیه گام بسیار مهمی در حفظ است. ما نباید در این موضوع اهمال داشته باشیم و سهل‌انگاری کنیم.

اگر ما حداقل یک بار بتوانیم آیات پیش رو و قطعه جدید را از حفظ و بدون اختلال بخوانیم، حالا ما در مرحله حفظ کوتاه‌مدت قرار داریم و باید کاری کنیم که محفوظاتمان به حافظه بلندمدت وارد شود.»

انتهای پیام