وی بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) در ادامه خطبه غدیر فرمود: «معاشر النّاس ذریة کل نبیّ من صلبه و ذریتی من صلب علیّ؛ ای مردم! نسل هر نبی از صلب خودش بود، ولی ذریه من از نسل علی است.» و تنها این قسمت در خطبه غدیر در خصوص امام زمان(عج) بیان نشده است، بلکه حضور و ظهور چنین فردی در خطبه غدیر بسیار زیاد تکرار شده است.
عضو شورای علمی فقه و اجتهاد دفتر تبلیغات اسلامی گفت: ذریه تعبیر خاصی است که در قرآن هم مکرر استفاده شده است و این تعبیر پشتوانه قرآنی دارد، زیرا خداوند در آیه 33 تا 35 سوره آل عمران فرموده است: «إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَىٰ آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِيمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِين؛ ذُرِّيَّةً بَعْضُهَا مِنْ بَعْضٍ ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيم؛ إِذْ قَالَتِ امْرَأَتُ عِمْرَانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ مَا فِي بَطْنِي مُحَرَّرًا فَتَقَبَّلْ مِنِّي ۖ إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ؛ به حقیقت خدا آدم و نوح و خاندان ابراهیم و خاندان عمران را بر جهانیان برگزید که فرزندانى بودند، برخى از نسل برخى ديگر پديد آمده و خدا شنوا و داناست، آن گاه که زن عمران گفت: پروردگارا، من عهد کردم فرزندی که در رحم دارم از فرزندی خود در راه خدمت تو آزاد گردانم، این عهد من بپذیر که تویی شنوا و آگاه.»
اسکندری گفت: با توجه به این آیات کلمه ذریه پشتوانه قرآنی دارد و خداوند در چند آیه از آن استفاده کرده است. اینکه پیامبر اکرم(ص) در این خطبه مهم به این مسئله پرداخته، نشان از اهمیت این موضوع دارد و ظهور چنین فردی که از ذریه علی است را به تمامی شیعیان بشارت داده است.
انتهای پیام