صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۲۷۲۵۲
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱

مراسم آیینی «رکضه طویریج» پس از اقامه نماز ظهر عاشورا امروز به تقویم عراق در کربلای معلی با حضور انبوه عزاداران آغاز شد.

به گزارش ایکنا به نقل از فرات نیوز، مراسم آیینی «رکضه طویریج» پس از اقامه نماز ظهر عاشورا امروز به تقویم عراق در کربلای معلی و با حضور انبوه عزاداران آغاز شد. 

این مراسم آیینی به طور نمادین حاکی  از  شتافتن مردم برای یاری امام حسین (ع) است.  چرا که امام (ع) در روز عاشورا پس شهادت یاران خود ندای «آیا یاری‌رسانی هست که مرا یاری کند» سرا داده بود.  

در ادامه ویدیویی از ورود لبیک‌گویان دسته طویریج به حرم اباعبدالله(ع) را مشاهده می‌کنید.

این مراسم آیینی تحت تدابیر شدید امنیتی  برگزار و به هرساله پس از نماز ظهر عاشورا آغاز می‌شود.

بنیانگذار این مراسم یکی از اشخاص مشهور منطقه هندیه کربلا به نام میزا صالح قزوینی بوده است.

مراسم رکضه طویریج بین 125 تا 150 سال قدمت دارد و یکی از بزرگترین اجتماعات انسانی است که سالانه برگزار و میلیون‌ها زائر در آن شرکت می‌کنند.

این مراسم از منطقه قنطرة السلام به سمت حرم امام حسین(ع) شروع می‌شود و در حرم حضرت عباس(ع) خاتمه می‌یابد. مسافت طی شده حدود دو کیلومتر است و شرکت‌کنندگان با سردادن شعار « لبیک یا حسین» به سمت حرم شریف می‌دوند. در پایان دویدن، آتش زدن نمادین خیمه‌های اهل بیت امام حسین(ع) به نمایش گذاشته می‌شود. 

انتهای پیام