صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۶۴۱۲
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۲
مسعود راعی:

دبیر علمی کنگره «نهج‌البلاغه و حکمرانی علوی» گفت: تلاش ما این است که در این کنگره، زبان مشترکی برای علوم انسانی مبتنی بر آموزه‌های دینی ایجاد کنیم که این زبان مشترک در مفهوم «حکمرانی» متجلی است.

به گزارش‌ ایکنا از اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین مسعود راعی، دبیر علمی چهارمین کنگره «نهج‌البلاغه؛ راه نجات» با عنوان «نهج‌البلاغه و حکمرانی علوی» در آیین اختتامیه این کنگره که امروز، ۲۱ آبان‌ماه در سالن همایش‌های بین‌المللی اصفهان در حال برگزاری است،‌ اظهار کرد: مأموریت اصلی مؤسسه نهج‌البلاغه این است که براساس آموزه‌های حضرت علی(ع)، در دنیای علوم انسانی تحول ایجاد کند که به باور امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای جامعه امروز ماست.

وی افزود: نخستین گام برای دستیابی به این تحول، ایجاد مرجعیت علمی برای نهج‌البلاغه در حوزه علوم انسانی بود؛ این رویکرد با همکاری فضلای حوزه و دانشگاه در کشور آغاز شد تا نهج‌البلاغه در جایگاه منبعی علمی و الهام‌بخش در عرصه‌های معرفتی و اجتماعی شناخته شود که خوشبختانه این نگاه مورد استقبال اندیشمندان قرار گرفت و گام‌های ابتدایی این حرکت علمی برداشته شد.

دبیر علمی کنگره بین‌المللی «نهج‌البلاغه و حکمرانی علوی» بیان کرد: گام دوم، تمرکز بر «انسان» به‌مثابه محور علوم انسانی بود و در کنگره سوم، موضوع «زیست‌بوم» در زندگی انسان مورد توجه واقع شد؛ چرا که انسان بدون زیست سالم و اخلاقی، معنا و جایگاه حقیقی خود را از دست می‌دهد.

وی با اشاره به جهت‌گیری کنگره چهارم گفت: تلاش ما در این کنگره، این است که داده‌های سه کنگره پیشین را به مرحله اجرا برسانیم و زبان مشترکی برای علوم انسانی مبتنی بر آموزه‌های دینی ایجاد کنیم. این زبان مشترک در مفهوم «حکمرانی» متجلی است؛ واژه‌ای که ابتدا در علوم سیاسی پدیدار و بعدها وارد حوزه حقوق عمومی و روابط بین‌الملل شد.

راعی تصریح کرد: انتخاب حکمرانی برای موضوع این‌ کنگره از این بابت بود که باید بدانیم چه کسی برای جامعه تصمیم می‌گیرد، چگونه تصمیم می‌گیرد و در برابر چه کسی پاسخ‌گوست. حکمرانی علوی به معنای شفافیت، عدالت، پاسخ‌گویی و مبارزه با فساد است و از جمله ارزش‌هایی‌ به‌شمار می‌رود که در سیره امیرالمؤمنین(ع) تجلی یافت.

وی به فعالیت‌های علمی کنگره اشاره کرد و گفت: ۹ گروه علمی در قالب کمیته‌های تخصصی تشکیل و در طول یک سال گذشته، نشست‌های متعددی در حوزه‌هایی چون حکمرانی خانواده، مبانی فقهی حکمرانی و الگوهای اجرایی آن برگزار شده است. امیدواریم تلاش پژوهشگران و اندیشمندان، فضای نهج‌البلاغه را از حوزه مطالعات نظری به عرصه‌های علمی و اجرایی جامعه وارد کند و ثمرات آن در راستای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی آشکار شود.

انتهای پیام