صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۲۲۱۴۸
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۶

شانزدهمین دوره جشنواره علامه حلی با حضور طلاب داخلی و عراقی و استادان حوزه، روز شنبه ۲۲ آذرماه در قم برگزار می‌شود. در این مراسم از ۹۳ اثر برگزیده طلاب و همچنین دبیرخانه‌ها و مدارس برتر تجلیل خواهد شد. جشنواره امسال با نگاه ویژه به هزار و پانصدمین سال تولد پیامبر اکرم (ص) برگزار شده است.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصالح مازنی، مدیر ترویج پژوهش معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه، ۱۹ آذرماه در نشست خبری تشریح برنامه‌های مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره علامه حلی، اظهار داشت: آئین اختتامیه این جشنواره روز شنبه، ۲۲ آذرماه برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه این رویداد از سطح مدرسه آغاز شده و برگزیدگان پس از مراحل استانی، به سطح ملی راه می‌یابند، افزود: با توجه به حضور طلاب عراقی، جشنواره ماهیتی بین‌المللی دارد و حتی استادان نیز در آن شرکت می‌کنند. هدف اصلی برگزاری جشنواره، شناسایی استعدادهای علمی و پژوهشی طلاب است.

مازنی بیان کرد: شناسایی و حمایت از استعدادها و ایجاد موج علمی در سراسر کشور از اهداف این جشنواره است و این اقدامات در راستای تمدن‌سازی اسلامی انجام می‌شود. هر سال نیز بر کیفیت و کمیت جشنواره افزوده می‌شود.

دبیر علمی همایش نیز در سخنانی گفت: جشنواره علامه حلی یک رویداد بزرگ پژوهشی است که از سال ۱۳۷۸ آغاز شده و مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره آن روز شنبه، ۲۲ آذرماه در قم برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره از مدارس و واحدهای آموزشی حوزه آغاز شده است؛ ۳۰۰ مدرسه جشنواره خود را برگزار کرده‌اند و آثار ارسالی در ۳۰ استان و منطقه ارزیابی شده‌اند. آثار برتر استانی پس از تجلیل در استان‌ها، به سطح ملی ارسال شده و در مراسم اختتامیه از برگزیدگان ملی نیز تقدیر می‌شود.

مازنی همچنین اظهار کرد: در طول ۱۶ دوره برگزاری، نزدیک به ۲۰۰ هزار اثر از طلاب جمع‌آوری شده است. همزمان، سومین جشنواره آثار پژوهشی استادان نیز در کنار این جشنواره برگزار می‌شود و اختتامیه آن نیز همزمان با جشنواره طلاب خواهد بود. البته جشنواره استادان تنها در قالب کتاب و مقاله برگزار می‌شود.

مدیر ترویج پژوهش معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به هزار و پانصدمین سال تولد پیامبر اکرم(ص)، گفت: آثار امسال با نگاه ویژه به این مناسبت بررسی شدند و از سه اثر برگزیده تجلیل خواهد شد. همچنین آثار قلمی طلاب که تاکنون در هیچ مجله‌ای چاپ نشده باشد، حتماً منتشر خواهد شد و آثار دوره چهاردهم و پانزدهم نیز در این دوره انتشار می‌یابند.

دبیر علمی جشنواره با بیان اینکه بیش از ۱۱ هزار اثر به سامانه ارسال شده است، توضیح داد: ۹ هزار اثر برای جشنواره علامه حلی و مابقی برای جشنواره استادان بود. از میان این آثار، ۷۱۵ اثر در بررسی استانی رتبه کسب کردند و به جشنواره سراسری راه یافتند که ۴۲۶ اثر متعلق به طلاب جوان بود. همچنین ۲۹۲ اثر در ۱۲ شاخه علمی به مرحله ارزیابی تفصیلی رسیدند و از میان آنها، ۹۳ اثر به عنوان برگزیده شناخته شدند.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: ۵۱ مقاله علمی پژوهشی، ۱۲ مقاله ترویجی، ۱۹ کتاب، سه تحقیق پایانی و هفت پایان‌نامه به مرحله پایانی راه یافته‌اند. طلاب در بخش مقاله ۳۶ اثر، سه کتاب، شش پایان‌نامه و سه تالیف پایانی ارسال کردند و استادان نیز ۱۶ کتاب و هفت مقاله به جشنواره ارائه دادند.

وی تأکید کرد: در بخش ویژه این دوره، دو موضوع مورد پیگیری قرار گرفت؛ نخست، نقش حوزه در دینداری جامعه که با ۱۳۱ اثر ارائه شد و ۱۲۲ اثر متعلق به برادران بود و دوم، تبلیغ، ابزارها و شیوه‌ها که بیش از ۱۸۰ اثر را شامل می‌شد و موضوع ویژه دیگر جشنواره بود.

مازنی با بیان اینکه در این دوره از دبیرخانه‌های برتر نیز تجلیل خواهد شد، گفت: استان‌های سمنان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، اصفهان و قم و منطقه ویژه کاشان جزء دبیرخانه‌های برتر هستند. جشنواره‌های مدرسه‌ای برتر نیز شامل مدرسه امام حسن عسکری(ع) آمل، امام صادق(ع) اردکان، امام صادق(ع) شاهرود، صاحب الزمان(عج) بشاگرد، جامع لاهیجان و شهیدین قم هستند.

وی افزود: از بین مراکز تخصصی، فقهی و هدایتی - تربیتی، دبیرخانه مدرسه جامع ولی امر به عنوان دبیرخانه برتر معرفی شد.

به گفته مازنی، سخنرانی آیت‌الله اعرافی و صاحبان آثار از جمله برنامه‌های جشنواره است که از ساعت ۹ در مدرسه معصومیه برگزار می‌شود و روز جمعه نیز از ساعت ۱۵:۳۰ جلسه‌ای با حضور افراد برتر جشنواره برگزار خواهد شد.

انتهای پیام