صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۲۵۹۰۰
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۷
سخنگوی دولت:

فاطمه مهاجرانی با تأکید بر شنیدن صدای مردم و به رسمیت شناختن اعتراض‌های معیشتی، از نهایی شدن بسته ۲۰‌بندی دولت برای ثبات اقتصادی، کنترل تورم و بهبود معیشت خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در نشست خبری امروز، سه شنبه نهم دی‌ماه با اصحاب رسانه، با تبریک میلاد حضرت مسیح(ع)، ایشان را پیامبر صلح و دوستی خواند و ابراز امیدواری کرد که جهان به سمت صلح پایدار حرکت کند.
 
وی همچنین میلاد حضرت امیرالمؤمنین(ع) و روز پدر را تبریک گفت و از پدران و مادرانی که این روزها با مشکلات جدی معیشتی مواجه‌اند، یاد کرد.
 
وی با اشاره به وظیفه حاکمیت در شنیدن صدای مردم گفت: در آموزه‌های دینی نیز بر شنیدن صدای جامعه تأکید شده و دولت خود را موظف می‌داند که دردها، تنگناها و حتی فریادهای ناشی از فشار اقتصادی را بشنود و به رسمیت بشناسد. هرجا دردی وجود دارد، فریاد هم ناشی از همان درد است و دولت این صداها را انکار نمی‌کند.
 
مهاجرانی افزود: دستور رئیس‌جمهور به وزارت کشور برای ایجاد سازوکار گفت‌وگو با معترضان نشان‌دهنده به رسمیت شناختن اعتراض‌ها از سوی دولت است. ما نه‌تنها تنگناها، بلکه بحران‌ها را فرصتی برای ترمیم و گفت‌وگوی بیشتر اجتماعی می‌دانیم و واکنش‌های موجود در جامعه را نتیجه طبیعی فشارهای اقتصادی و معیشتی می‌دانیم.
 
سخنگوی دولت با تأکید بر حق تجمعات مسالمت‌آمیز که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است، تصریح کرد: در کنار این موضوع، همه باید به انسجام ملی کمک کنیم. دولت حتی صداهای تند را نیز با صبوری خواهد شنید، چراکه باور داریم مردم ایران صبور هستند و وقتی صدایشان بلند می‌شود، نشان‌دهنده فشار بالایی است که بر آنان وارد شده است. وظیفه دولت شنیدن این صداها و کمک به رسیدن به فهم مشترک برای حل مسائل جامعه است.
 
وی در ادامه به برنامه‌های اقتصادی دولت اشاره کرد و گفت: دولت از ابتدای سال برنامه سه‌سطحی توسعه اقتصادی را در دستور کار قرار داده است. بخش نخست، برنامه‌ای اضطراری برای مدیریت شرایط کوتاه‌مدت اقتصادی در بازه‌ای حدود ۱۵ ماهه با هدف ایجاد ثبات است که فرماندهی مشخصی دارد. در همین راستا، جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور و سران قوا در بانک مرکزی برگزار شد که خروجی آن تدوین یک بسته ۲۰‌بندی بود.
 
مهاجرانی افزود: این بسته ۲۰‌بندی چهار محور اصلی را پوشش می‌دهد؛ بهبود معیشت، کنترل تورم، مدیریت بازار و بهبود رشد اقتصادی. در حوزه معیشت، دولت وضعیت موجود را به‌خوبی می‌شناسد و از آن دفاع نمی‌کند، بلکه خود را موظف به بهبود آن می‌داند. تورم بالای کشور که بیش از ۵۵ درصد برآورد می‌شود، به‌طور طبیعی صدای مردم را بلند کرده و دولت از دو ماه قبل برای مقابله با آن برنامه‌ریزی کرده است.
 
وی با اشاره به هزینه‌های دولت در حوزه معیشت گفت: دولت میلیاردها دلار برای حمایت معیشتی مردم هزینه می‌کند، اما یارانه‌های پنهان که در ابتدای زنجیره پرداخت می‌شود، اثرگذاری لازم را ندارد. به همین دلیل، دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۵ مجوز گرفته است تا یارانه‌ها را از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره منتقل کند تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: برای جلوگیری از افت معیشت و تأمین زیست شرافتمندانه مردم، دو راهکار «سبد کالا» و «اعتبار معیشتی» پیش‌بینی شده است که قرار است در جلسه روز چهارشنبه دولت نهایی شود. پس از قطعی شدن، جزئیات مربوط به نوع و میزان این حمایت‌ها به اطلاع مردم خواهد رسید.
 
مهاجرانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کنترل تورم پرداخت و گفت: کسری بودجه و ناترازی بانک‌ها از عوامل اصلی تورم هستند. با کنترل تخصیص منابع تا پایان سال و همچنین پیش‌بینی صرفه‌جویی‌های منظم در بودجه سال آینده، بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ همت کاهش هزینه‌ها هدف‌گذاری شده است که این اقدام می‌تواند به کاهش کسری بودجه و در نتیجه مهار تورم کمک کند.
 
وی همچنین جلوگیری از استقراض بانک‌ها از بانک مرکزی و محدودسازی انتشار اوراق بدهی را از دیگر برنامه‌های دولت برای مدیریت ناترازی بانکی و کنترل تورم عنوان کرد و گفت: این برنامه‌ها در حال اجراست و پس از نهایی شدن، نتایج آن اعلام خواهد شد.
 
سخنگوی دولت به موضوع بودجه اشاره کرد و گفت: درباره خبر رد کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق، دولت در حال رایزنی با مجلس است. پیشنهادهای نمایندگان شنیده شده و محدودیت‌های دولت نیز به کمیسیون منتقل شده است. امیدواریم با ادامه گفت‌وگوها، این موضوع مجدداً بررسی و توافق حاصل شود. به دلیل اهمیت بودجه، ترجیح می‌دهیم پرسش‌های مرتبط به‌صورت یکجا مطرح شود تا پاسخ‌ها نیز به‌طور کامل ارائه شود.
 
ادامه دارد...
انتهای پیام