صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۴۰۶۷۶
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰
تحلیل نبرد با صهیونیسم در قرآن/ 10

تاریخ، تنها تکرارِ تقویم‌ها نیست؛ بلکه عرصه‌ تجلی قوانین لایتغیر الهی است. در هنگامه‌ای که غبار فتنه‌ها و سختیِ ابتلائات بر فضای جامعه سایه می‌افکند، تنها بازگشت به منطق قرآن است که می‌تواند از حوادثِ به ظاهر پراکنده، تصویری منسجم و امیدبخش ترسیم کند. در تحلیل مواقف کنونی و در میانه کارزار جبهه حق با استکبار جهانی، بازخوانی سنن الهی نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی برای تبیینِ مسیر پیش رو و درک چراییِ دشواری‌هایِ مسیرِ قله است.

به گزارش ایکنا، در پی تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکایی و شهادت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی سلسله گفتارهای در تحلیل موقف کنونی بر مبنای قرآن و روایات تقدیم مخاطبان شد. در دهمین یادداشت از سلسله تحلیل‌های قرآنی، بر پایه آیات هدایت‌گر سوره آل‌عمران، به بررسی پیوند میان پالایش مؤمنان و استیصال مستکبران پرداخته شد که در ادامه می‌خوانیم:

پیشتر در یادداشتی با عنوان «از تمحیص مؤمنان تا محق کافران؛ منطق قرآنی صعود به قله»، آیات ۱۴۰-۱۴۱ سوره آل عمران شرح داده شد. قرآن کریم در این آیات پس از حوادث جنگ احد، یک نگاه فرایندی مطرح می‌کند که فراتر از تحلیل مقطعی، در حکم القای یک جهان بندی است. این نقشه الهی یک فرایند چهارمرحله‌ای را تبیین می‌کرد: ۱. جداسازی و صف‌بندی میان مؤمن و کافر، 2. الگوسازی و برافراشتن پرچم‌های هدایت، 3. تمحیص و پالایش درونی مؤمنان 4. نابودی تدریجی کافران.

البته این مراحل همزمان با یکدیگر طی می‌شوند؛ یعنی وقتی یک عده در حال طی کردن «وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا» هستند، عده‌ای دیگر مصداق «وَيَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَدَاءَ» می‌شوند. در حالی که مؤمنان در حال پالایش درونی و خالص‌سازی «وَلِيُمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا» هستند و کافران مشمول «وَيَمْحَقَ الْكَافِرِينَ» می‌شوند.

میان نابودی تدریجی کافران و تمحیص مؤمنان نیز رابطه برقرار است و هرچه درجه ایمان بالاتر برود، درجه کفر قوی‌تر می‌شود؛ یعنی کفر بالاتر نتیجه فعل مؤمنانی است که خالص‌تر و پاکتر شده‌اند. به بیان دیگر مؤمنان با کفار مبتلی شدند و در نتیجه رشد آنان، کفار به مؤمنان مبتلی می‌گردند. مرتبه بالاتر و کفری جدید ظاهر می‌گردد. همان گونه که شیطان به حضرت آدم مبتلی شد و به اسفل سافلین سقوط کرد.

به تعبیر علامه، نابودی کافران از جنگ احد شروع شد و با فتح مکه به نتیجه رسید. همان گونه که تمحیص تدریجی است، محق هم تدریجی است. اسرائیل سال‌ها سابقه کفر و آدم‌کشی داشت، اما در نسل‌کشی، کودک‌کشی، گرسنگی و تشنگی دادن به یک ملت به بدترین درجه کفر رسید. ترامپ نیز که پیشتر دستور ترور شهید سلیمانی را داده بود، دست به شهادت رهبر شهید انقلاب و فرهاندهان بزرگ اسلام زد؛ لذا فرجام نابودی تدریجی آنها قطعی و بسیار نزدیک شده است.

محمد پارسائیان، عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی 

انتهای پیام