صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۲۵۰۹
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۵

گروه سیاسی: نشست «آسیب‌شناسی فرایند انقلاب مصر و پیامدهای ژئوپلتیکی آن» امروز، 12 اسفندماه در دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران برگزار شد.

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، این نشست از سوی بسیج دانشجویی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران و با هدف بررسی ابعاد مختلف انقلاب مصر برگزار شد.
در این نشست سیدهادی سید افقهی، کاردار سابق ایران در لبنان در سخنانی با اشاره به اشتباهات اخوان‌المسلمین در دوران ریاست جمهوری محمد مرسی گفت: آنها بالاتر از اشتباهات استراتژیک، اشتباهات کُشنده داشتند و می‌خواستند مسئله اخوانیزه را در مصر رواج دهند و در حوزه سیاست خارجی نیز شکست‌های بزرگی متحمل شدند، البته ضعف و بی‌تدبیری آنها نیز تأثیرگذار بود.
وی با بیان اینکه عوامل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی موجب شکست محمد مرسی و اخوان‌المسلمین شد، اظهار کرد: عربستان اولین کشوری بود که بعد از سقوط محمد مرسی به حکومت جدید تبریک گفت و ملک عبدالله به صراحت اعلام کرد که مردم مصر از خطر بزرگی نجات پیدا کردند.
کاردار سابق ایران در لبنان با اشاره به دخالت عربستان در کشورهای مختلف گفت: امروز عربستان در لبنان و سوریه شرارت می‌کند و به همراه قطر 32 میلیارد دلار برای سرنگونی حکومت بشار اسد هزینه کرده است و همه عربستان را به عنوان کشوری که تروریسم صادر می‌کند، می‌شناسند و نباید نقش منفی عربستان را در منطقه و آینده مصر نادیده گرفت.
بنابراین گزارش در این نشست خالد عماره، رئیس دفتر حافظ منافع مصر در ایران نیز با اشاره به برخی ویژگی‌های انقلاب مصر گفت: این انقلاب فاقد رهبری بود و جوانان جلودار انقلاب بودند و همه یک صدا تغییر را فریاد می‌زدند.
وی عنوان کرد: مردم مصر رژیم سیاسی حاکم بر مصر را تغییر دادند  و در 18 روز موفق شدند که حسنی مبارک را سرنگون کنند و این مردم دیوار ترس را از بین بردند و اراده خود را بر مصر حاکم کردند.
رئیس دفتر حافظ منافع مصر در ایران اظهار کرد: مردم مصر به دنبال دموکراسی هستند و دموکراسی فراتر از انتخابات است و ما امروز شاهد هستیم که میدان التحریرهای زیادی در جهان ایجاد شده و در تظاهرات ملت‌های مختلف علیه حکومت‌های استبدادی خود شعارهای مردم مصر برجسته است.
وی با ذکر اینکه برخی می‌خواهند انقلاب مصر به نتیجه نرسد، گفت: در برابر خیل عظیم مردم این تحرکات اثری ندارد و رژیم صهیونیستی نیز می‌خواهد تبلیغات کند که این انقلاب به نتیجه نمی‌رسد.
همچنین دراین نشست فتح‌الله‌زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده جغرافیا گفت: انقلاب مصر شاید مهمترین انقلاب در بین کشورهایی است که تازه انقلاب کرده‌اند و شعار مردم مصر مرگ بر اسرائیل و الله‌اکبر بود.
این فعال دانشجویی عنوان کرد: انقلاب مصر در کنار تحولات لیبی و تونس بارقه‌ای از امید را در جهان اسلام ایجاد کرد؛ البته این امید اکنون کم‌رنگ شده و انقلاب مصر دچار چالش‌های زیادی شده است که باید آنها آسیب‌شناسی شود.
در پایان این نشست نیز میهمانان حاضر در نشست به سؤالات دانشجویان پاسخ دادند.