صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۹۸۵۲
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۹

گروه اجتماعی: مدرس حوزه علمیه امام رضا‌(ع) میاندوآب گفت: فقر و نداری در جامعه می‌تواند انسان را به کفر وادار کند.

حجت‌الاسلام علی عبدالهی، مدرس حوزه علمیه امام رضا‌(ع) میاندوآب در گقت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت صبر و تلاش مضاعف در امور‌ زندگی، اظهار : فقر دینی و مادی در جامعه می‌تواند انسان را به کفر و ناشکری از نعمات الهی وادار کند.

وی ادامه داد: متأسفانه افرادی که در جامعه فقر مالی دارند، قادر به تأمین برخی از نیاز‌ها و خواسته‌های افراد خانواده خویش نیستند و سرپرست خانوار معمولاً ‌فشار زیادی را تحمل می‌کند.

حجت‌الاسلام عبدالهی به برخی مؤمنان ‌که دارای فقر مالی هستند اشاره کرد و گفت: برخی افراد دیندار و با عقیده داریم که از منظر دینی غنی هستند ولی از فقر مالی رنج می‌برند ولی هرگز به کفر گرایش پیدا نمی‌کنند، زیرا دارای ایمانی قوی هستند.

وی بیان کرد: در حال حاضر در جامعه شاهد برخی تجملات‌گرایی‌ها و چشم و هم‌چشمی‌های خانواه‌ها هستیم که باعث ایجاد رقابت‌های کاذب و زیان‌بار اجتماعی می‌شود.

حجت‌الاسلام عبدالهی‌ به عوارض و زیان‌های فقر دینی و مالی در جامعه اشاره کرد و گفت: زیان‌های عقیدتی، اخلاقی و ناموسی که متأسفانه برخی افراد به خاطر فشار‌های روحی اقدام به انجام این کار‌های خلاف شرع و قانون می‌کنند، باعث توجه خشم و عذاب الهی به خود می‌شوند.

وی نقش دین اسلام را در دفع و ریشه‌کن کردن فقر و نداری در جامعه بسیار پر‌رنگ دانست و افزود: دین مبین اسلام مؤمنان ‌ را به صبر و برد‌باری در برابر بلایا دعوت می‌کند و سهم قناعت در کاهش فقر مالی را بسیار مؤثر بیان می‌کند.

حجت‌الاسلام عبدالهی‌ با استناد به آیات و روایاتی در مورد اجر اخروی مؤمن مسلمان فقیر، اضافه کرد: برای مثال در روز قیامت دو مؤمن که دارای درجه و مقام برابری هستند ولی یکی از آنها فقیر فقیر است در حالی ‌که مسلمان فقیر قبل از مسلمان ثروتمند وارد بهشت می‌شود.

وی افزود: قرآن کریم ما انسان‌ها را به کمک و یاری افراد فقیر و مستمند فقرا خوانده و فرموده است در کار خیر پیش‌قدم باشیم و با صدقه‌دادن سلامت و تندرستی را از خداوند متعال طلب کنیم.

مدرس حوزه علمیه امام رضا‌(ع) میاندوآب در پایان به ارزش  جایگاه صدقه در دین مبین اسلام اشاره کرد و افزود: هر کس در راه خدا انفاق کند و به مستمندان و فقرا صدقه بدهد، همواره لطف الهی شامل حال آن فرد می‌شود.