صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۵۸۷۶۸
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۱
حجت‌الاسلام اکرمی:

گروه جامعه: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه استدلال و دلیل باید مبنای نصیحت روحانیون در مقابله با افراد مختلف به ویژه جوانان باشد، اظهار کرد: ایشان ابتدا باید عامل و سپس واعظی با کلام شیوا و متقن باشد، مجادله احسن نیاز روحانیون برای اثرگذاری کلام بر مردم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به مؤلفه‌هایی که سبب می‌شود نصیحت بر دل و جان افراد بنشیند و از آن الگو بگیرند اشاره و عنوان کرد: در قرآن کریم یکی از واژه‌هایی که برای پیامبران الهی بکار گرفته شده است واژه ناصحون است.

وی با اشاره به آیه 68 سوره مبارکه اعراف که می‌فرماید: «أُبَلِّغُکُمْ رِسَالاتِ رَبِّی وَأَنَاْ لَکُمْ نَاصِحٌ أَمِینٌ؛ پیام‌هاى پروردگارم را به شما می‌رسانم و براى شما خیر خواهى امینم» ادامه داد: در قرآن کریم نصیحت در کنار خیرخواهی و دلسوزی بیان شده است.

وی با بیان اینکه در نصیحت کردن آگاهی و اطلاع وجود دارد گفت: نصیحت وقتی بیان می‌شود که افراد راه خلاف واقع را بپیمایند، همچنین در فرآیند نصیحت کردن موفقیت از آن نصیحت شونده است چرا که راه صحیح را در می‌یاید و از خطا مصون می‌شود.

اول عمل بعد نصیحت

حجت‌الاسلام اکرمی با تأکید بر اینکه در مرحله اول نصیحت باید از زبان و قلم به عمل انتقال پیدا کند اظهار کرد: نصیحت اگر در قالب عمل افراد عملیاتی شود و به رفتار و کلام مورد هدف نصیحت نزدیک شود از تأثیرگذاری بیشتری برخوردار خواهد بود.

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری به عملکرد روحانیون در مقام تعلیم، تربیت و تبلیغ اشاره و عنوان کرد: آیه مبارکه «ادْعُ إِلِى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ؛ با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به [شیوه‌ه‏اى] که نیکوتر است مجادله نماى» باید مبنای کار روحانیون باشد.

روحانیون این قانون را دریابند

وی با بیان اینکه استدلال و دلیل و برهان باید مبنای نصیحت روحانیون در مقابله با افراد مختلف به ویژه جوانان باشد اظهار کرد: ایشان ابتدا باید عامل و سپس واعظی با کلام شیوا و متقن باشد.

وی مجادله احسن را نیاز روحانیون برای اثرگذاری کلام بر مردم دانست و گفت: امروزه رابطه روحانیون با جوانان فراتر از گذشته است و جنبه‌های وسیع‌تری را در بر گرفته است.

مرضیه منگلی

نظرات بینندگان
زهرا عنایتی
|
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۱
روحانیون باید هشبار باشند
زهتاب زاده
|
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۹
قانون های مربوط به هر گروه و صنف را از دید کارشناسان بیان کنید.
منتظریم