صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۲۶۰۵۱
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۳
سوره‌های قرآن/ 37

گروه‌های مختلفی هستند که خدا را و یا یکتا بودن خداوند را انکار کرده و می‌کنند؛ در طول تاریخ خداوند بعضی از آنها را مجازات کرده، اما برخی از آنها را فرصت داده است با این‌ حال سرنوشت و عاقبتی که در انتظار آنهاست را تشریح کرده تا خود برای ادامه راهی که در پیش‌گرفته‌اند، تصمیم‌گیرنده باشند.

به گزارش ایکنا، سی و هفتمین سوره قرآن کریم «صافات» نام دارد. این سوره با 182 آیه در جزء 23 قرار دارد. صافات که سوره‌ای مکی است، در ترتیب نزول، پنجاه و ششمین سوره‌ای است که بر پیامبر اسلام(ص) نازل شده است.


بیشتر بخوانید: 


صافات به معنای افرادی است که در صف هستند. گفته شده منظور از آن، فرشتگانِ در صف یا مؤمنان نمازگزار هستند. سوره صافات به سبب وجود واژه «صافات» در آیه ابتدایی چنین نامگذاری شده است.

موضوع کلی سوره، بیان توحید و رد عقاید مشرکان در مورد خداوند است. در این سوره دلایلی بر مسئله توحید آمده؛ سپس مخالفان توحید تهدید شده و مؤمنین را بشارت می‌دهد؛ سرانجام عاقبت هر یک از دو گروه بیان می‌شود.

همچنین در بخشی از این سوره به تاریخ برخی انبیای الهی مانند نوح و ابراهیم و اسحاق و موسی و هارون و الیاس و لوط و یونس را به صورت فشرده و درعین‌حال بسیار مؤثر بازگو می‌کند اما در این میان بحث درباره ابراهیم نبی و قسمت‌های مختلف زندگی او مفصل‌تر آمده است؛ ازجمله مأمورشدن حضرت ابراهیم(ع) به قربانی کردن فرزندش؛ هر چند این داستان به صورت کامل بیان نشده است بااین‌حال خداوند آن را امتحانی آشکار برای پیامبر خود عنوان می‌کند.

موضوع دیگری که در این قرآن اشاره شده، «آل یاسین» است؛ در نوع خواندن این آیه اختلاف نظر وجود دارد. برخی آن را «آل یاسین» خوانده و مرادشان اهل‌بیت(ع)، یعنی خاندان پیامبر است. در این صورت «یاسین» به عنوان لقب پیامبر اسلام(ص) یاد شده است. اما برخی دیگر آن را «الیاسین» یا «ال یاسین» خوانده‌اند که مراد از آن، حضرت الیاس خواهد بود.

تلاوت سوره الصافات با صدای شیخ ماهرالمعیقلی

انتهای پیام