صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۴۳۲۳
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۲
در نشست علمی «دوراهی‌های حکمرانی» مطرح شد؛

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: سرنوشت جوامع در نقطه‌ای رقم می‌خورد که حاکمان و سیاست‌گذاران میان عدالت و ظلم تصمیم می‌گیرند؛ انتخابی که قرآن، آن را معیار بقای امت‌ها و زوال ستم‌پیشگان معرفی می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لکزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، عصر امروز یکشنبه ۱۱ آبان ماه در نشست علمی «دوراهی‌های حکمرانی» که به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سالن جلسات شهید سلیمانی برگزار شد، مبانی قرآنی عدالت و ظلم در تصمیم‌سازی‌های سیاسی، اجتماعی و مدیریتی را مورد بررسی قرار داد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با تکیه بر آیات قرآن کریم به تبیین دوراهی‌های بنیادین در مسیر حکمرانی پرداخت و اظهار کرد: مهم‌ترین چالش کنشگران حکمرانی، انتخاب میان عدالت و ظلم است و قرآن کریم این دو مسیر را به روشنی ترسیم کرده است.

وی با اشاره به آیات سوره انعام و اعراف افزود: ظلم، همواره سرچشمه تاریکی و نابودی تمدن‌ها بوده است و اقوامی که مسیر ظلم را برگزیدند، دوام و امنیت خود را از دست دادند.

معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با بیان اینکه ایمان همراه با پرهیز از ظلم، پایه امنیت اجتماعی و سیاسی است، ادامه داد: قرآن، امنیت را نتیجه ایمان و عدالت می‌داند؛ جامعه‌ای که از ظلم دوری کند، از فروپاشی در امان می‌ماند.

حجت‌الاسلام والمسلمین لک‌زایی با استناد به آیه شریفه «وَکَذَلِکَ نُوَلِّی بَعْضَ الظَّالِمِینَ بَعْضًا بِمَا کَانُوا یَکْسِبُونَ»، گفت: پذیرش ظلم در جوامع، زمینه‌ساز تسلط ظالمان است و مقابله با آن، نیازمند تقویت ساختار‌های مقاومت، آگاهی عمومی و سیاست‌گذاری مبتنی بر ایمان است.

وی با تأکید بر ضرورت اولویت‌گذاری در حکمرانی، خاطرنشان کرد: مدیران و تصمیم‌سازان باید میان امور راهبردی و سطحی تفکیک قائل شوند و منابع کشور را در مسیر اهداف اساسی هدایت کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) همچنین با اشاره به فرصت الهی برای بازگشت جوامع به مسیر حق، افزود: قرآن کریم ضمن دعوت به توبه و اصلاح، هشدار می‌دهد که اصرار بر ظلم و انکار حقیقت، سرانجامی جز زوال ندارد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأکید کرد: تحقق حکمرانی عادلانه در گرو بازگشت به مبانی قرآنی، شفافیت در تصمیم‌سازی و تقویت اخلاق در نظام اداری است.

این نشست با تحلیل تطبیقی آیات مرتبط از سوره‌های انعام، اعراف، انفال، توبه و یونس و بررسی پیامد‌های اجتماعی و اخلاقی حکمرانی عادلانه و ظالمانه ادامه یافت.

انتهای پیام