صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۱۹۰۴۲
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
آیت‌الله‌ العظمی جوادی‌آملی تأکید کرد

آیت‌الله‌ العظمی جوادی‌آملی در دیدار با یک مبلغ و مدرس تدبر در قرآن و پس از بازدید از اطلاع‌نگاشت‌ها (اینفوگرافی) قرآنی که بر محور «تفسیر تسنیم» انتشار یافته است، گفت: برای اینکه آنچه ارائه می‌شود، نافع‌تر باشد، دو چیز باید از آن دور باشد؛ یکی طنز، که خوب آن ضرری ندارد، ولی نفعی هم ندارد، ولو اینکه، اگر کسی هم بخندد و دوم اینکه گزنده نباشد.

به گزارش ایکنا، آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی‌آملی؛ مرجع تقلید و مؤلف «تفسیر تسنیم» در ابتدای دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین علی رجبی؛ حافظ کل قرآن و واضع اینفوگرافی‌های قرآنی، از خداوند خواستار شد تا این صد اثر اینفوگرافیک که به زبان‌های مختلف حول محور قرآن و اهل بیت (ع) تاکنون تهیه و منتشر شده است، مورد قبول قرار دهد.

مفسر قرآن کریم در ادامه با بیان اینکه قرآن جمال و جلال الهی در دنیا و آخرت است‌ و انسان باید این امر باور داشته باشد، گفت: باور، امر تلقینی نیست، بلکه تعلیمی است و فعالیت هنری مرتبط با قرآن با هنرهای دیگر فرق دارد و لذا گاهی انسان امر ذهنی را به صورت و تجسم درمی‌آورد که این هنری است تا بتواند معقولی را مشهود کند.   

آیت‎‌الله جوادی‌آملی با اشاره به اینکه، آنها که بین معقول و منقول و عرفان جمع می‌کنند، جامع بین معقول و منقول و مشهود هستند، اظهار کرد: این امر یعنی برخی هستند که علوم عقلی و برخی علوم نقلی را خوب می‌دانند، ولی مشاهداتی در زمینه معارف ندارند، ولی عرفا مشاهداتی در این زمینه دارند. در سحرگاهی و به هنگام طلوع صبح، پیغمبر (ص) از اصحاب سؤال کرد که چه شده است که خیلی ضعیف هستید؟ و فردی عرض کرد که «اصبحت کأنى انظر إلى عرش الرحمن»؛ بعد پیامبر اکرم (ص) هم ادعای آنان را تایید کرد و لذا چنین شخصی مشهود دارد، پس اگر کسی بین منقول و معقول و این‌گونه از مشهودات بتواند جمع کند، تقریباً در نوع خودش انسان کامل است.

این مرجع تقلید با بیان آنچه از اینفوگرافی‌های متدبرانه قرآنی مشاهده کرده است، گفت: این هنرها گرچه اکنون روی کاغذند، مشهود‌های باطنی را با معقول‌های حوزه و دانشگاه هماهنگ کند، به تعبیر جناب سنایی می‌شود گفت که «از علم به عین آمد و از گوش به آغوش» و این‌طور نیست که این فقط وعده باشد. برای اینکه آنچه ارائه می‌شود نافع‌تر باشد، دو چیز باید از آن دور باشد؛ یکی طنز، که خوب آن ضرری ندارد، ولی نفعی هم ندارد، ولو اینکه اگر کسی هم بخندد و دوم اینکه گزنده هم نباشد.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه نهی از منکر را می‌توان هنرمندانه بیان کرد که مثلاً اختلاس چیز بدی است و نقدی به آنها داشت، ادامه داد: اما این امر وقتی تفسیر قرآن می‌شود، باید یکدست باشد، بیانش منزّه بوده و از هر گزندگی مصون باشد؛ این نوع فعالیت‌ها باید جاذبه داشته و دافعه نداشته باشد و هنر این خصیصه را دارد که تمام جاذبه‌ها را یکجا جمع کند. 

این گزارش حاکی است؛ در این دیدار حجت‌الاسلام رجبی؛ نسبت به انتشار بیش از 90 اینفوگرافی متدبرانه قرآنی و انتشار آن در ایکنا و نشانی پایگاه اطلاع‌رسانی https://fslt.ir گزارشی را ارائه داد و اینفوگرافی بالابَرِ آویخته یا حبل‌الله https://iqna.ir/00HixV را با تمثال آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی به ایشان اهدا کرد.

دقایقی از سخنان آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی در این دیدار را می‌شنویم؛

 
انتهای پیام