صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۲۴۰۲
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۸
محمدکریم معصومی:

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: جمعی اداره عقیدتی ـ سیاسی نزاجا با بیان این که حمایت از مراکز قرآنی باید بین اعضای جامعه فرهنگ‌سازی شود، گفت: البته می‌توان کمبود مالی این مراکز را با مدیریت صحیح که رمز تداوم مؤسسات است، جبران کرد.

محمدکریم معصومی، جمعی * اداره عقیدتی ـ سیاسی نزاجا در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با پی‌گیری بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: مؤسسات قرآنی معمولاً به‌صورت خودگردان حمایت می‌شوند و علاوه بر نهادهای قرآنی، باید سایر نهادهای فرهنگی و اجتماعی، همچنین شرکت‌ها اعم از خصوصی و دولتی از نظر تأمین هزینه‌ها به مؤسسات قرآنی کمک‌رسانی کنند.
وی با تأکید بر اندیشیدن راهکارهایی برای مقابله با هجمه‌های فرهنگی از سوی دشمنان اسلام، اظهار کرد: دشمنان در زمینه هجمه‌های فرهنگی، هزینه‌های بسیاری می‌کنند، به‌عنوان مثال هزاران شبکه‌ تلوزیونی، ماهواره‌‌ای و اینترنتی داریم که ضد جمهوری اسلامی ایران برنامه دارند و متأسفانه هزینه‌ای که برای مقابله با این هجمه‌ها می‌شود، بسیار ناچیز است که باید مسئولان کشوری پی‌گیر این قضیه باشند.
معصومی عنوان کرد: کمبود بودجه در فعالیت‌های قرآنی را می‌توان حتی در زمینه برپایی نمایشگاه قرآن به وضوح احساس کرد و همان‌طور که مشاهده شد، نمایشگاه دستاوردهای مؤسسات قرآنی نسبت به سال گذشته تنزل پیدا کرده بود.

اختصاص فضای کافی به مراکز قرآنی؛ راهکار حفظ استقلال مالی مؤسسات

وی در مورد این که آیا تأمین مکان مؤسسات را می‌توان گامی در جهت مستقل‌سازی مالی این مراکز به‌شمار آورد، افزود: با توجه به جمعیتی که در سطح کشور حضور دارند، باید با ایجاد فضاهای قرآنی و به‌دنبال آن، استقلال مالی مراکز قرآنی در صدد جذب هر چه بیشتر افراد به جلسات قرآنی باشیم که متأسفانه با وجود امکانات ضعیف در مراکز قرآنی، این امر دشوار است.
جمعی اداره عقیدتی ـ سیاسی نزاجا در ادامه با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که می‌فرمایند: کمبود مالی را با مدیریت صحیح جبران کنید، عنوان کرد: البته مدیریت بسیار تأثیرگذار است اما مؤسسات قرآنی برای تداوم و پایداری نیازمند حمایت‌های مادی نهادها هستند.
وی تصریح کرد: البته حمایت از مراکز قرآنی باید بین اعضای جامعه نیز فرهنگ‌سازی شود، زیرا این تصور غلط بین مردم جا افتاده که آموزش قرآن باید رایگان باشد و کمتر در این زمینه هزینه می‌کند.

اگر مؤسسات قرآنی ردیف اعتباری داشته باشند می‌توانند فعالیت‌های خود را به خوبی مدیریت کنند، اما در حال حاضر مؤسسات قرآنی ردیف اعتباری ندارند و خودگردانند و این خود گردانی نیز نمی‌تواند جوابگوی هزینه‌های مؤسسات باشد.

درنظرگرفتن ردیف اعتباری مجزا و مستقل برای فعالیت‌های قرآنی

معصومی اظهار کرد: اگر در بودجه سال‌های آینده ردیف اعتباری مجزا و مستقل و در شأن قرآن در نظر گرفته شود و مجلس نیز این پیشنهاد را تصویب کند در ارتقای سطح کمی و کیفی مؤسسات قرآنی صد در صد تأثیرگذار است.
وی درمورد این که تقویت سیستم نظارت چه نقشی در تخصیص بودجه به مراکز قرآنی دارد، خاطرنشان کرد: مؤسساتی که فعالیت چشمگیر دارند، باید مورد تشویق قرار گیرند، به این ترتیب مؤسسات برتر معرفی می‌شوند و در ارتقای کیفی و کمی فعالیت مؤسسات دیگر اثرگذار خواهد بود.

.............................

* جمعی به معنای عضو است.

مطالب مرتبط