صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۲۴۳۶۵
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۷
سوره های قرآن/ 36

سوره یس در شهر مکه بر پیامبر نازل شده و سوره سی و ششم قرآن کریم است و پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله آن را قلب‌القرآن خوانده است.

به گزارش ایکنا، سوره یس در شهر مکه بر پیامبر نازل شده و سوره سی و ششم قرآن کریم است و ۸۳ آیه دارد و روایات متعددی آن را از جمله سوره‌های مهم قرآن شمرده‌اند.

محتویات سوره یاسین به طور کلی درباره توحید، معاد، وحی، قرآن و بشارت و انذار است. این سوره چون با حروف مُقطعه «یاء» و «سین» آغاز شده، به این نام مشهور است. طبق روایات، سوره یس یکی از بافضیلت‌ترین سوره‌های قرآن است، تا آنجا که قلب قرآن لقب گرفته است.

مرحوم علامه طباطبایی درباره این سوره گفته است، ما از مرحوم قاضی سوال کردیم، چرا سوره یاسین قلب قرآن است؟ ایشان گفتند به مناسبت آیات پایانی سوره یاسین است. با یك بررسی به این حقیقت مى‌رسیم كه مطالب اصلى قرآن كه مربوط به مبدأ و معاد و دعوت به آن است در این سوره قرار دارد، بقیه امور فرع است، لذا قلب قرآن آیات خداشناسى است كه مبدأ و معاد خداست و مبانی و اصول دین است و سوره یس این مبانی را داراست. همان گونه که قلب، حیات جسمانی انسان را تأمین می‌کند، این عقاید سه گانه هم حیات دینی انسان را تأمین می‌کند.


بیشتر بخوانید:


بخش ديگرى از اين سوره از رسالت سه نفر از پيامبران الهى و چگونگى دعوت آنها به سوى توحيد و مبارزه پیگير و طاقت‌فرساى آنها با شرك سخن مى‌گويد كه يك نوع تسلى و دلدارى به پيامبر و ارائه طريق در انجام رسالت بزرگ او است؛ بخشى از اين سوره كه از آيه سی و دو شروع مى‌شود و تا آيه چهل و چهارم ادامه دارد مملو از نكات جالب توحيدى، و بيان گويا از آيات و نشانه هاى عظمت پروردگار در عالم هستى است، در قسمت‌هاى اخير سوره نيز مجددا به همين بحث توحيدى و آيات الهى باز مى‌گردد. بخش مهم ديگرى از اين سوره در مسائل مربوط به معاد و دلایل گوناگون آن و چگونگى حشر و نشر، و سؤال و جواب در روز قيامت و پايان جهان، و بهشت و دوزخ سخن مى گويد، كه در اين قسمت نكته هاى بسيار مهم و دقيقى نهفته شده است و در لابلاى اين بحث‌هاى چهارگانه آياتى براى بيدارى غافلان آمده است كه اثرى نيرومند در دل‌ها و جان‌ها دارد.

تلاوت سوره یاسین توسط اسلام صبحی، قاری جوان مصری

انتهای پیام
مطالب مرتبط